Peršin je poznat kao najbolja biljka za čišćenje bubrega

peršin, bogat kalcijem, diuretik, za liječenje visokog tlaka, liječenje bubrega, sadržaj vitamina i minerala, liječenje kožnih problema, protiv intermitentnih groznica i neuralgija, antioksidans
Nutritivna svojstva peršina: Peršin je moćan antioksidans, on podmlađuje kožu, sadrži beta-karoten te je bogat mineralima kao što su kalcij, fosfor, željezo i sumpor. Peršin obiluje klorofilom: suzbija loš zadah, pomaže pročistiti tijelo od toksina i viška masnoća. Peršin je također bogat vitaminom C, koji je odličan za prevenciju raka i srčanih problema. Još da napomenemo da peršin pomaže ojačati imunološki sustav.

Budući da je bogat kalcijem, suzbija i sprječava osteoporozu. Jako je dobar za djecu i sportaše.

Peršin je dobar diuretik: pomaže ukloniti više vode iz organizma na prirodan način. Zbog tog svojstva se koristi u dijetama za liječenje visokog tlaka (hipertenzije) i liječenje bubrega.

Njegov visok sadržaj vitamina i minerala čini ga idealnim za borbu protiv anemije, anoreksije, opće slabosti, iscrpljenosti, mentalnog i fizičkog umora. Peršin se koristi za jačanje kose i noktiju, a jako je dobar i za liječenje kožnih problema.

Koristi se protiv čireva.

Iz peršina se dobiva uljna tekućina zvana Apiol, koja se koristi protiv intermitentnih groznica i neuralgija.

biljke-kao-lijek.blogspot.nl