Perete donje rublje uobičajeno na 60 ili 40 stupnjeva? Više nećete...

ručnici, pranje, koliko često, omekšivač rublja, tkanine, trikovi, oprati rublje, pranje, odjeća, ručnici, tuširanje, pranje, ručnici, pranje, ručnici, pranje, donje rublje, crveno donje rublje, pranje
Vjerojatno ste onda barem jednom pomislili kako ćete ih uništiti ako ih operete u perilici rublja na 90 stupnjeva.

To je nešto o čemu zaista ne biste trebali razmišljati već biste trebali misliti o zdravlju. Gaćice, bokserice, a posebice tange "naslanjaju" se na područje anusa, područja s kojeg lako možete prenijeti bakteriju E. coli na područje vagine i mokraćne cijevi te tako potaknuti razvoj infekcije.

Philip Tierno, profesor mikrobiologije na Sveučilištu New York pojasnio je za Huffington Post da bakterija E. coli može ostati na koži i nakon temeljitog pranja te se tako lako prenese i na donje rublje, a događa se i da se ta bakterija ostane na gaćicama i nakon pranja u perilici rublja.

Osim što biste trebali svoje donje rublje uvijek prati na visokoj temperaturi u perilici rublja, trebali biste ih redovito mijenjati novima. Nemojte nositi iste gaćice dulje od dva dana, savjetuje, a najbolje je svaki dan odjenuti nove, čiste.

Najbolji način pranja gaćica je da ih perete na visokoj temperaturi s dodatkom izbjeljivača kako biste uklonili sve bakterije s njih, a ako imate one omiljene koje nisu pogodne za pranje na visokim temperaturama, onda ih operite u toploj vodi s deterdžentom uz dodatak peroksida, dodaje Tierno.