Ozbiljno ih shvatite: Ovo su znakovi da ne trebate vježbati

žena, zdravlje, tjelovježba, vježbanje, trbuh, body, linija, vitka linija, ravan trbuh, vježbanje, moda, vježbanje, savjeti, tjelovježba, vježbanje, vježbanje, teretana, rezultati
Kada ste bolesni

Nikako ne biste trebali vježbati ako se osjećate slabo, pa čak i kada imate samo prehladu. Vježbanje može još više opteretiti imunitet pa će samo produžiti trajanje bolesti. Osim toga, kada ste bolesni, teže ćete se koncentrirati na izvođenje vježbi i povećava se rizik od drugih ozljeda.

Odmah nakon bolesti

Nemojte odmah nakon bolesti pokušavati uspostaviti stari režim vježbanja. Dajte tijelu vremena kako bi vratilo snagu, a kada se ponovno vratite vježbanju, najbolje je minimalno tjedan dana vježbati sporijim tempom.

Kada se osjećate iscrpljeno i pod stresom

Ponekad, iako vam se čini da bise trebali otići u teretanu, tijelo vas upozorava da je vrijeme za malu pauzu. Ako se osjećate potpuno iscrpljeno, svakako biste trebali preskočiti vježbanje. Otiđite kući, pojedite nešto zdravo, odmorite se i nemojte se "gristi" jer ste preskočili vježbanje. Iako vježbanje može pomoći kod rješavanja od stresa tako što podiže endorfin, ponekad je jednostavno tijelu najbolje priuštiti odmor.

Kada imate ozljedu

Bez obzira na to kakvu ozljedu imali, budite sigurni da je potpuno sanirana prije nego što se vratite vježbanju. Naime, riskirate da se ponovno ozlijedite. Prije povratka uobičajenoj rutini vježbanja, najbolje je da se posavjetujete s doktorom.

Kada nemate adekvatnu opremu

Bez obzira na to kojim se sportom bavili, pobrinite se da nabavite najbolju opremu koju možete. Vrlo je važno i imati odgovarajuće tenisice, a ako nemate sve što je potrebno, najbolje je preskočiti vježbanje kako ne biste zadobili neku ozbiljnu ozljedu.

Kada ste mamurni

Iako se možda osjećate spremno i najradije biste mamurluk potukli jednim intenzivnim treningom, razmislite dva puta. Naime, zbog alkohola ste dehidrirani, a dodatni napor na tijelo još će potaknuti izlučivanje tekućine. Umjesto za teretanu, radije se odlučite za dodatni unos tekućine i za odmor.

Izvor: tportal.hr