Ovu hranu ne biste trebali ponovno grijati u mikrovalnoj

mikrovalna pećnica, kuhanje, pečenje, mikrovalna pećnica, blagodati, mikrovalna pećnica, trikovi, hrana, mikrovalna pećnica, podgrijavanje, mikrovalna pećnica, genijalni dokazi, mikrovalna pećnica, mit, činjenica, namirnice, mikrovalna pećnica, mikrovalna pećnica
Na vama je da jelo samo podgrijete i u nekoliko minuta bit ćete siti i zadovoljni. I dok vam se čini da nema tu neke velike mudrosti, ipak postoje neka pravila o tome koju hranu možete podgrijavati u mikrovalnoj, a koju ne biste trebali na taj način ponovno termički obrađivati. Huffington Post donosi popis jela koja bismo, umjesto u mikrovalnoj, trebali podgrijavati u pećnici ili u tavi.

1 Jaja

Jaja nemojte nikada podgrijavati. Baš nikada.

2 Odrezak i piletina

Nemojte ih podgrijavati u mikrovalnoj jer će se samo posušiti. Radije narežite meso na manje komade i zagrijte na malo ulja u vrućoj tavi.

3 Pizza

Ostatke pizze nemojte podgrijavati u mikrovalnoj. Komade pizze stavite u poklopljenu vruću tavu i zagrijavajte 4 do 5 minuta.

4 Juhe

Postoji pravilo: Ono što ste skuhali na štednjaku i podgrijte na štednjaku. Zagrijavanjem u mikrovalnoj isparit će previše dragocjenih sastojaka. Radije juhu podgrijte na umjereno jakoj vatri i poklopite lonac.

5 Muffini, kruh

Kruh i biskvit iznutra će ostati hladni, a izvana topli ako ih zagrijavate u mikrovalnoj. Radije zagrijte pećnicu, kruh ili muffine prekrijte folijom i zagrijavajte 15 minuta.

6 Povrće sa žara

Povrće sa žara ili pečeno u pećnici podgrijte u pećnici ako želite da zadrži "osjećaj" svježe skuhanog priloga.

7 Tjestenina

Tjestenina nije "materijal" za podgrijavanje u mikrovalnoj. Postane suha, mljeckava, a u sredini hladna. Zagrijte je u tavi s malo ulja.

Večernji.hr