Ovom hranom protiv nesanice

spavanje

Ako imate problema sa spavanjem ili se borite s kroničnom nesanicom, konzumacija ovih namirnica u toj muci mogla bi vam pomoći.

Mlijeko

Čaša toplog mlijeka nije rezervirana samo za malu djecu! Mlijeko je bogato amino kiselinom triptofan koja u sebi ima i smirujući serotonin koji će vam pomoći da zaspete.

Jogurt

Isti sastojci koje nalazimo u mlijeku plus kalcij dobitna su kombinacija pri opuštanju od stresa te pomažu pri stabilizaciji živčanih vlakana u mozgu koja uzrokuju stres.

Banane

Ovo lako dostupno voće bogato je kalijem i magnezijem, sastojcima koji imaju opuštajući učinak na tijelo i mozak.

Zob

Spomenuti triptofan, vitamin B-6 i naš saveznik pri spavanju melatonin - svi se nalaze u ovoj smirujućoj žitarici.

Jaja

Ako konzumirate nešto hranjivo i zasitno kao što su jaja, veće su šanse da ćete noć prospavati pravedničkim snom.

Orasi

Orasi i orašasti plodovi su bogati proteinima koji omogućavaju vašem tijelu da i tijekom noći održava potreban nivo šećera u krvi. Nema više beskonačnog okretanja i prevrtanja!

Med

Ako volite zasladiti nepce prije spavanja, med je puno bolji izbor od šećera. Dobar, pravi med također sadrži triptofan i opustit će vaš organizam.

Ako pak ništa od hrane ne pomaže, imajte na umu još nekoliko stvari koje će vam pomoći pri opuštanju. Svakako barem sat vremena prije spavanja isključite sve ekrane i dozvolite mozgu da se isključi. Pokušajte i s toplom kupkom. A tu je uvijek i šalica toplog čaja od kamilice koji garantira opuštanje.

Naravno, izbjegavajte kafein, tein i šećer - sve što bi vas moglo razbuditi u vrijeme kada vam je to najmanje potrebno.

Laku noć!

Izvor: elle.hr