Ovo ulje uklanja ožiljke i mrlje s kože - a pomaže i smršati

moda i ljepota, višenamjenski balzam, Savjet, Hidratacija usana, make-up, rumenilo, Njega kose, Zdravi nokti, Čarobno ulje, dermatolozi, zdrava koža, prehrana, beta-karoten, elastin, pušenje, vitamine A, Sunce i vjetar, Loša kozmetika, stres, detoksikacija, zdravlje, što treba znati, za njegu kože lica, omega 3, omega-6, orašasti plodovi, hidratantne kreme, hranjive maske, nos, velična, oblik nosa, karakter osobe., izgled, ljepota, ljepota kože, sex i ljepota, moda i ljepota, ljepota, žena, muškarac, hercegovke, bosanke, žene, žena, starost, mladost, vrućina, izgledati savršeno, zdravlje, zima, ljepota, mitovi, ulje, eterična ulja, bergamot, odbacivanje, beuty navika
Radi se o eteričnom ulju bergamota - agruma srodnog limunu i naranči, samo što se plod tog drveta ne jede. Ono što je dragocjeno kod bergamota je njegovo ulje koje se dobiva hladnim prešanjem kore ploda.

Ako ste ljubitelj crnog čaja, vrste Earl Grey, tada morate znati da mu tu finu, specifičnu aromu daje upravo ulje bergamota kojim se klasičan crni čaj aromatizira. Odličan način za uživanje u Earl Greyu je onaj kako to rade Englezi - u čaj stave malo šećera i nekoliko kapi mlijeka, tek toliko da dobije mliječni izgled.

Popravlja raspoloženje i puni tijelo energijom

No osim za opuštanje tijekom uživanja u okusu čaja, ulje bergamota pomaže i kod nekih zdravstvenih tegoba. U tradicionalnoj kineskoj medicini, koristi se za bolji protok životne energije.

Na primjer, dobro ga je pomirisati kada se osjećate tjeskobno jer popravlja raspoloženje (stavite nekoliko kapi na komad vate pa pod nos ili u mirisnu lampu da se miris rasprostre prostorijom) - povećava razine dopamina i serotonina, a smanjuje razinu kortizola - hormona stresa.

Odlična je i kupka - napunite kadu vodom, stavite deset kapi ulja bergamota i opustite se. Osim što će vam popraviti raspoloženje, ulje će blagotvorno djelovati i na vašu kožu.

Pomaže izgubiti višak kilograma

Stručnjaci kažu kako ulje bergamota pomaže normalizirati potrebu za hranom pa je dobro da su njegovim mirisom okruženi ljudi koji pokušavaju izgubiti višak kilograma.

Kod problema s probavom dobro je umasirati nekoliko kapi ulja na trbuh. Osim što će ubrzati probavu, ova metoda također će reducirati apetit.

Ulje bergamota odlično je i za kožu

Ovo ulje pomaže ukloniti ožiljke, mrlje i akne s kože, čisti pore i normalizira izlučivanje masnoće na licu.

Kod kuće možete lako napraviti tonik kojim ćete čistiti lice.

Za to će vam trebati:

4 kapi ulja bergamota
3 čajne vrećice kamilice
3 žlice čistog soka aloe vere
pola žličice hamamelisa
2 dl vode
Postupak:

Zagrijte vodu do ključanja pa u nju ubacite kamilicu. Nakon nekoliko minuta vrećice izvadite pa u ohlađeni čaj stavite smjesu aloa vere, hamamelisa u ulja bergamota. Dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku dva tjedna. Koristite nakon toga.

Jednostavno je izraditi i posebnu masku za lice: sve što vam treba su tri kapi ulja bergamota, glina i malo vode.

Ima i antibakterijska svojstva

Upravo zato je odličan izbor kod reguliranja neugodnih mirisa od znojenja. Možete ga koristiti na dva načina - ili ubaciti nekoliko kapi u vaš klasični dezodorans ili nanijeti ulje direktno ispod pazuha. Spriječit će razvoj bakterija koje su zaslužne za neugodne mirise.

Osim toga, ulje bergamota odlično je u suzbijanju virusa i gljivica.

Napomena: Najmanje 24 sata nakon upotrebe ovog ulja ne izlažite kožu suncu i ne odlazite u solarij, jer je čini fotosenzitivnom (osjetljivom na svjetlost).

24sata.hr