Ovo trebate znati o ananasu

nadutost, ananas, frape, čišćenje organizma , detoksacija , detoksikaciji tijela, limun, Grejpfrut , ananas, vitamini, niskokaloričan, bromelain enzim, djeluje protuupalno, bolovi, noge, smoothie, ananas
1. Odličan je izvor vitamina C, mangana i bakra.

2. Superhranjiv je, a niskokaloričan - jedna šalica svježeg ananasa ima samo 76 kalorija.

3. Svježi ananas sadrži bromelain - enzim koji u organizmu pomaže razgradnju bjelančevina, pospješuje probavu i djeluje protuupalno.

4. Konzerviranjem i termičkom obradom uništava se aktivnost bromelaina, zato se preporučuje jesti svjež ananas.

5. Da bi organizam najbolje iskoristio blagodati svježeg ananasa, najbolje ga je jesti jedan do dva sata prije ili nakon obroka.

6. Zbog sposobnosti ananasa da razgrađuje bjelančevine, nemojte ga kombinirati s jogurtom ili svježim sirom sve do netom prije serviranja jer će inače bromelain razgraditi bjelančevine u tim namirnicama mijenjajući njihov okus i teksturu. S druge strane, ananas je odličan dodatak marinadama za meso jer ga omekšava i pridonosi boljem okusu. Ananas se u salatama odlično kombinira s piletinom i škampima.

7. Iako je ananas u trgovinama dostupan cijele godine, vrhunac sezone mu je od ožujka do lipnja.

8. Ananas je najukusniji kada se poslužuje na sobnoj temperaturi. Iako ga čuvanje u hladnjaku može učiniti svježijim, izgubit će na okusu. Ako ga ipak čuvate u hladnjaku, stavite ga na najvišu policu jer u tom dijelu hladnjaka temperatura najviša. Izbjegavajte čuvanje u zatvorenoj plastičnoj vrećici.

9. Novija istraživanja pokazuju da ananas sadrži tvari koje imaju antikancerogeno djelovanje.

10. Ananas, i kao namirnica i kao dodatak kozmetici, pročišćuje kožu i pomaže uklanjanju celulita.