Ovo su tri jasna znaka da ne pijete dovoljno vode

voda boca, voda, zdravlje, voda, dijeta, kilogrami, dijeta, voda, voda, uvoz, čaša vode, krvni tlak, probava, voda, liječnici, život, voda, želudac, piće, zdravlje, voda, znakovi, zdravlje, voda, topla voda, zdravlje, boca, plastična boca, voda boca, voda, voda, piće, spavanje, voda, zdravlje, novinarka, voda, zdravlje, voda, odstajala , voda, zdravlje, voda, flaširana voda , voda, zdravlje
...o tome izvješćuje na još nekoliko načina.

Slijedeći simptomi koje predstavlja fiziolog Greg Jastis jasno pokazuju da ste dehidrirali, pa ako ih osjetite znajte da je vrijeme da preduzmete nešto po tom pitanju.

Glavobolja

Organizam stalno gubi tečnost a s njom odlaze i soli. Mozak je osjetljiv na te promjene i upravo to je okidač za glavobolje. Što više tečnosti nedostaje organizmu, glavobolja je time jača.

- Što više tečnosti izgubite, to se više smanjuje volumen krvi zbog čega u mozak dopire manje kiseonika pri čemu se šire krvni sudovi i glavobolja postaje još gora - kaže Jastis.

Izrazito žuta mokraća

Kada urin požuti, vrijeme je da prošetate do kuhinje i natočite čašu vode. Urin osobe koja pije dovoljno tečnosti proziran je, a žuta boja ukazuje na to da je u mokraći previše otpadnih materija.

- Kad ste dovoljno hidrirani, toksini i ostale materije lako se izlučuju iz organizma, ali ako ne pijete dovoljno vode, zadržavaju se u organizmu - pojasnio je fiziolog.

Zatvor

- Voda pomaže protok materija kroz crijeva i njihovo izbacivanje iz vašeg tijela pa ako organizam ne dobija dovoljno tečnosti, ni vi nećete imati redovnu stolicu - zaključuje Jastis.

lijekovitirecepti.com