Ovo su 3 najopasnija higijenska proizvoda

ulošci
Osobito obratite pažnju na sljedeća tri.

Tamponi sa „silk touch" površinom

Često žene koriste takve tampone jer se lakše otklanjaju. Međutim, takozvana svilena površina nema nikakve veze sa svilom - nego je to umjetna tkanina. A ta umjetna tkanina, koja tampon čini „turboupijajućim", sve se češće povezuje sa sindromom toksičnog šoka - otrovanjem krvi koje nastaje tako da bakterije pronađu put preko vaginalne sluznice u krvotok.

U najgorem slučaju može doći do otkazivanja nekih organa.

Pamučni ulošci

Pamučni ulošci navodno pružaju „dodatnu udobnost pri nošenju". Međutim, rijetko se ko pita šta se krije iza tog „pamuka"? Taj je pamuk sve - samo ne bio-pamuk, odnosno uglavnom je tretiran raznim pesticidima i glifosatom (herbicidom).

Mirisni ulošci

Kad se pomiješaju znoj, krv i umjetni materijal, mogu nastati neugodni mirisi - to je onaj „menstrualni miris" koji bismo rado izbjegli. Zbog toga većina proizvođača nudi uloške sa „svježim mirisom".

Različita istraživanja pokazala su da kemijski stvoreni mirisi mogu uzrokovati alergijske reakcije. Preporučuje se češće mijenjanje uložaka kako bi se izbjegli neugodni mirisi - što je puno bolje od mirisnih uložaka.