Ovo je 6 znakova koji otkrivaju manjak cinka u organizmu

kosa, opadanje, celibat , usporiti opadanje kose, debljina, opadanje, kosa, Uzroci, usporiti opadanje kose, maske za kosu, usporiti opadanje kose, usporiti opadanje kose, Uzroci, razlozi, cink, tijelo, nedostatak cinka, znakovi, kosa, usporiti opadanje kose, bubrezi

Nedostatak cinka može dovesti i do gubitka kose te oslabljenog apetita. U rizičnu skupinu spadaju osobe koje su često na dijeti, vegetarijanci i vegani, starije osobe koje konzumiraju puno alkohola. Isto se odnosi i na trudnice, žene koje doje, mlade osobe u razvoju ili one koje pate od čestih proljeva.

Hrana bogata ovim mineralom uključuje kamenice, shitake gljive, špinat, krastavce, zelenu salatu, masline, grašak, pinjole, kikiriki, bademe, janjetinu, govedinu, teleću jetricu, jaja, sir, mlijeko i jogurt. Ispod je navedeno 6 znakova koji otkrivaju manjak cinka u organizmu.

1. LOŠ IMUNITET

Prehlade vas "napadaju" jedna za drugom? Imunološki sustav ne može normalno raditi ako mu nedostaje cinka.

2. LOŠ TEN

Jeste li znali da 6% cjelokupnog unosa cinka se nalazi u koži? Određene studije dokazuju da osobe koje pate zbog pojave akni vjerojatno nemaju dovoljno cinka u organizmu.

3. ALERGIJE

Ako ste stalno pod utjecajem stresa lako ćete "ostati" bez cinka u organizmu koji igra veliku ulogu u otpuštanju histamina koji je poznat kao pokretač akutnih alergijskih reakcija u ljudi.

4. PROBLEMI SA SNOM

Vjerojatno već znate da je melatonin hormon koji vam pomaže zaspati, ali jeste li znali da cink igra veliku ulogu u proizvodnji i otpuštanju ovog hormona. Imate li u organizmu premalo cinka, vjerojatno imate i problema sa spavanjem.

5. GUBITAK KOSE

Niske razine hormona štitnjače mogu upućivati na to da vaše tijelo ne apsorbira dovoljne količine cinka, a to je stanje povezano i s gubitkom kose.

6. ALHZEIMEROVA I PARKINSONOVA BOLEST

Ovo su bolesti koje su postale pošast modernog društva, a mnoge su studije pokazale kako terapija cinkom može pomoći pri usporavanju kognitivnog propadanja, piše ordinacija.hr.

Izvor: dnevno.hr