Ovo bi trebala napraviti onog trenutka čim izađeš ispod tuša

crna kronika, tuširanje, stvari, zima, tuširanje, pranje, pranje kose, tuširanje, tuširanje, najčešće greške, tuširanje, jutro, večer, tuširanje, trik, promjena, tuširanje, koliko često, hladna kupka, Ljekovita kupka, tuširanje, kupanja ili tuširanja, tuširanje, lice, tuš, tuširanje, vrijeme, tuširanje, kupanja ili tuširanja, koliko često, tuširanje, kupanja ili tuširanja, greške, najčešće greške, tuširanje, kupanja ili tuširanja, voda, seks prakticiranje, tuš, tijelo, bakterije, tuširanje, tuširanje, jutro, večer, tuš kabina , čišćenje, kamenac, tijelo, istraživanje, kupanja ili tuširanja, jutarnji trik , tuširanje, buđenje, tuširanje, najveće pogreške, pogreške, kozmetički proizvodi, tuširanje, piling od kave, začepljen odvod, tuširanje, hladna voda, blagodati, tuširanje, tuširanje, samopuzdanje žena, tuširanje, tuširanje, kupanja ili tuširanja, ribanje, čišćenje, tuš, bakterije
od hladnijeg zraka u kupaonici, ili da izbjegneš svoje gole tijelo u ogledalu. No, prije nego posegneš za ručnikom, napravi ovo
Prema stranici Yahoo Health, stručnjaci kažu da je za tvoje samopouzdanje najbolje pogledati se prvo u ogledalu sa svih strana, čim iskoračiš ispod tuša. Tako je, dok si sasvim gola, u svom punom sjaju!

"To te čini manje negativnom prema svome tijelu", kaže psihologica Amy L. Flowers ,"...normalizira doživljaj njega".

Zašto odvraćamo pogled od ogledala?

Dva glavna razloga zašto se izbjegavamo pogledati u ogledalo nakon tuširanja jest primjećivanje svojih nesavršenosti prije bilo čega drugoga, i to zato što se automatski uspoređujemo s drugima - pogotovo s nerealističnim prikazima ženskih tijela u medijima.

"Naše nas je društvo istreniralo da uvijek razmišljamo o načinima kako bi se poboljšali", kaže druga psihologica, Sari Shepphird za Yahoo Health. "No, što se više fokusiramo na naše mane, tim se one sve više povećavaju u našim očima - i to nas tjera da izbjegavamo promatrati naša tijela općenito".

Stručnjaci preporučuju ne samo da se tu i tamo 'provjerimo' u ogledalu, nego i da napravimo kratku vježbu za samopouzdanje:

Imenuj pet pozitivnih stvari na svome tijelu. To mogu biti stvari na kojima si zahvalna, ili oni dijelovi tijela koje voliš gledati. Može biti bilo što, od boje tvojih očiju do pedikure na koju si otišla prije par dana - sve dok je nešto pozitivno.
Imaš li problema sa smišljanjem tih pet stvari, temeljito razmisli o dobrim komentarima i komplimentima koje si primila od drugih ljudi o svome tijelu.

Ako je taj strah od gledanja svog tijela još veći od svega navedenog, probaj početi s ovom vježbom za samopouzdanje jednom tjedno umjesto svakoga dana, i lagano napreduj kroz tjedne prema povećavanju broja tih vježbi. To je tek minorna promjena u tvojoj rutini koja može imati "izuzetno transformativni učinak", kaže Sheppird.

Umjesto da žmiriš i trčiš prema ručniku nakon tuša, nemoj riskirati pad na mokrim pločicama i počasti svoje tijelo s pet komplimenata na kojima ćeš svakim danom biti sve više i više zahvalna.

zdravakrava.hr