Ovih 5 problema banane rješavaju bolje nego neki lijekovi

breza, pauk, banane, banana, voće, zdravlje, banane, super hrana, banana, problem, tablete, banane, vijek trajanja, banane, zdravlje, banane, zdravlje, banane, pohane banane, otrovne banane, banane, zdravlje, banane, kraj, banane, voće sreće, banane, dnevna doza, reakcije organizma, banana, točkaste banane , banane, nestanak, banana, Kolač s bananama, zrela banana, banana, banane, točkaste banane , vrsta, banane, boja, banane, doručak, banane, točkaste banane , pohane banane, namirnice, snižava krvni tlak., banane, apetit, krvni tlak, hrana, jelo, glad, kasni obrok
Pored nutritivne vrijednosti, istraživanja pokazuju da je ovo voće veoma djelotvorno pri uklanjanju mnogobrojnih problema za čije rješavanje obično posežemo za lijekovima. Evo i kojih.

Nadimanje i zatvor

Banane sadrže pektin koji ubrzava varenje i potiče izbacivanje toksina i teških metala iz organizma. Pored toga, one djeluju kao probiotik i stimuliraju rad crijeva. Svi navedeni faktori stimuliraju probavu i smanjuju nadimanje, a vlakna banana djeluju kao prirodni laksativ u slučajevima zatvora, donosi Minimagazin.info.

Stres

Nazivaju ga bolešću modernog doba, jer ima ogroman utjecaj na cjelokupno zdravlje. Jedan od problema koji stres izaziva je i proljev, prvenstveno zbog pada razine kalija u organizmu. Ravnoteža se može uspostaviti konzumiranjem banana koje sadrže prilično visoku razinu spomenutog minerala, uslijed čega dolazi do normalizacije rada srca, slanja dovoljnih količina kisika do mozga i reguliranja optimalne količine vode u organizmu.

Krvni tlak

Poznato je da visok unos natrija i soli i nizak unos kalija u organizam ima negativan utjecaj na krvni tlak. Upravo zbog toga je važno da konzumirate banane, jer one sadrže ovaj, prijeko potrebni, mineral. Zdravstveni stručnjaci predlažu konzumiranje jedne banane svako jutro kako bi se smanjio rizik od povećanja krvnog tlaka i raznih srčanih oboljenja.

Depresija

Banane sadrže triptofan, oblik proteina koji stimulira oslobađanje serotonina koji je poznat i pod nazivom "hormon sreće". Dovoljna je samo jedna banana da bi se razina serotonina podigla i da se osjećate bolje, smirenije i sretnije.

PMS

Banane su bogat izvor vitamina B6 koji ima pozitivan efekt na razinu glukoze u krvi, a istraživanja pokazuju da su upravo vitamini B grupe i više nego dobro došli kada je u pitanju PMS, odnosno da smanjuju bol u stomaku i grudima, pozitivno utječu na promjne raspoloženja i smanjuju nakupljanje i zadržavanje vode u organizmu.

Vecernji list