Ove namirnice ne smijete jesti kada ste prehlađeni!

prehlada, lijek, navike, pravila, zdravlje, prehlada, lijek, muškarci, žene, nos, prehlada, lijek za prehladu, gripa, prehlada, virusi, prehlada, izbjegavanje, zdravlje, glupost, lijekovi, nos, prehlada, sluz, prehlada, gripa, borba, sinusi, liječenje, sinusi, lijek, zdravlje, prehlada, virusi, kronične grlobolje, grlobolja, lijek, prehlada, zima, prehlade, lijek za prehladu, prehlade mjehura, prehlada, gripa, namirnice, prehlada, imunitet, jačanje imuniteta, metoda, namirnice, prehlada, kad što jesti, začepljen nos, ispuhivanje nosa, imunitet, napitak, đumbir, recept, prehlada, prehlada, zdravlje, prehlada, nos, juha, prehlada, prehlada, curenje nosa, načini, prehlada, lijek, prehlada, prehlada, ispuhivanje nosa
Postoji hrana koja se ne preporučuje jesti ni onda kada smo zdravi, što naravno znači da je ne biste smjeli konzumirati, pogotovo onda kada ste prehlađeni. Na primjer, pržena hrana koja se teško probavlja i nije nutritivno bogata. Ne biste smeli konzumirati niti kiselu hranu poput agruma ili ukiseljenog povrća, kao ni zaslađene i gazirane sokove, jer ne sadrže vitamine i dodatno oslabljuju vaš imunitet.

Ono što takođe slabi imunitet onda kada ste bolesni jeste kava koja može izazvati dehidraciju tijela. Jednako kao i kava, alkohol se također ne smije konzumirati kada vam je tijelo umorno od bolesti. Naime, alkohol se nikako ne smije konzumirati s lijekovima, jer može biti poguban za organizam. Svakako nastojite izbjegavati mlijeko i mliječne proizvode zbog toga što će vaš kašalj biti još gori i isušiće vaše grlo.

Kada je vaše tijelo umorno, oslabljeno i bolesno, nije preporučljivo konzumiranje kolača, slatkiše, masne i začinjene hrane, kao ni hrane koja je bogata ugljenim hidratima. Važno je razmišljati o ishrani kada vas iznenadi bolest, jer je ona veoma bitna. Bilo bi dobro kada se ove namirnice ne bi nalazile u vašim obrocima dok ste bolesni. Jedino što vam može pomoći kako bi vaše telo postalo otporno na bolesti jesu zdrava ishrana i liekovi, stoga pažljivo birajte šta unosite u organizam.

slobodnadalmacija.hr