Ova hrana može uzrokovati zdravstvene probleme

meso, meso, BIH, hrana za jelo, zdravlje, meso, Europska unija, otrov, hrana, odmrzavanje, meso, odmrzavanje
Osim što uzrokuju alergije, toksini mogu dovesti i do bolesti opasnih po život kao što je, primjerice, rak.

Toksine često unosimo u svoj organizam, a da toga nismo ni svjesni.

Portal Healthyfoodstar donosi popis namirnica koje u sebi sadrže najviše toksina i koje bi zbog toga trebalo izbjegavati želite li sačuvati svoje zdravlje

1. Bijeli šećer

Bijeli šećer opravdano nosi naziv "tihog ubojice". Ovisnici o slatkom teško iz prehrane izbacuju slatkiše, kolače i ostale slatke namirnice. I dok male količine neće dovesti do problema, konzumirate li šećer u velikim količinama to može biti vrlo štetno za vas. Ako se želite zasladiti, bolje napravite slastice od kakaa ili od smeđeg šećera.

2. Mlijeko i mliječni proizvodi

Mlijeko i mliječni proizvodi kupljeni u trgovini, majoneza i margarin također se nalaze pri samom vrhu popisa nezdravih namirnica jer su tretirani i kemijski obrađeni. Dugotrajno konzumiranje ovih namirnica može negativno utjecati na cjelokupno zdravstveno stanje. Zato najbolje kupujte domaće mliječne proizvode koji su dobiveni na ekološki način te su potpuno prirodni, bez konzervansa i kemijskih dodataka.

3. Mesne prerađevine

Mesne prerađevine kao što su salame, mesni namazi i hrenovke također treba izbjegavati, odnosno reducirati njihovu konzumaciju
jer pretjerana konzumacija ovih namirnica može dovesti do ozbiljnih bolesti.

4. Gotova jela i juhe iz vrećice

Iako se ovo mnogima s nedostatkom vremena čini kao praktično rješenje za ručak ili večeru, gotova jela i juhe iz vrećice kemijski su zagađene.

5. Kupovni sokovi

Kupovni sokovi štete vašem zdravlju. Kada god možete, poslužite se sezonskim voćem od kojega se može napraviti domaći sok. Ne trebamo ni napominjati da je najzdravije piti običnu vodu.

Što umjesto toga?

Umjesto ovih namirnica pokušajte prehranu temeljiti na zdravim namirnicama koje nisu obrađene. U prehranu ubacite začine jer začini imaju antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva.

Umjesto kupovnih sokova radije pijte biljne čajeve. Među najzdravijima je čaj od koprive, kadulje, nevena, stolisnika, mente, pelina, gospine trave. Čaj nastojte piti bez zaslađivača, a ako je potrebno, dodajte u šalicu čaja žličicu meda.

Prehranu obogatite svježim voćem, povrćem i samoniklim jestivim biljem.

vecernji list