Ova biljka štiti vašu kožu i zube, topi salo i liječi 50 bolesti

aloa vera, lijek, RAK, limun, aloa vera, napitak, zdravlje, aloa vera, lijek, salo, aloa vera, Aloja, antioksidacijskia svojstva, antioksidant, izvor vitamina
Naime, aloe vera sadrži preko 200 biološki aktivnih komponenti među kojima su polisaharidi, enzimi, vitamini, aminokiseline i minerali koji unaprjeđuju apsorpciju nutrijenata, piše FemaleFirst.

Sadrži i antimikrobna i antifungalna svojstva, a pomaže i u jačanju imunološkog sustava i čisti organizam od toksina.

Među mineralima koji se nalaze u aloji su kalcij, magnezij, cink, krom, selen, natrij, željezo, kalij, bakar i mangan. Kombinacija ovih minerala poboljšava metaboličke puteve, pa je odlična i za mršavljenje.

Osim toga, ova biljka sadrži i važne enzime poput amilaze i lipaze, koji pomažu razgradnji šećera i masti. Osobito je važna bradikinaza, koja ublažava upale.
Sok ili gel

Aloe vera je i jedna od retkih biljaka koje sadrže vitamin B12, koji je neophodan za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. To je dobra vijest za vegetarijance jer mnogi od njih nemaju dovoljno ovog vitamina. Aloa takođe sadrži vitamine A, C, E, folnu kiselinu, B1, B2, B3 i B6.

Sadrži i 20 od 22 esencijalne aminokiseline, ali i salicilnu kiselinu koja se bori protov bakterija i upala. Osim što odlično čisti organizam od toksina, ova biljka može pomoći i kod loše probave, čireva i žgaravice.

Jedna studija je pokazala i da je aloe vera rlo efikasna protiv naslaga na zubima i da može pomoći kod pojave afti u ustima. Najbolje je unijeti je u organizam kao sok koji je dostupan u trgovinama zdrave prehrane ili gel.

Stručnjaci su otkrili da aloe vera liječi više od 50 bolesti.

net.hr