Otkrijte koliko dugo smijete držati meso u hladnjaku

meso

Piletina i puretina

Pileće i pureće meso možete držati u hladnjaku samo dan ili dva, ali i do godinu dana u zamrzivaču. Ukoliko je meso kuhano, možete ga čuvati i nekoliko dana duže, no ukoliko zamrzavate kuhano meso, ono ne može trajati duže od dva do šest mjeseci.

Crveno meso i svinjetina

Crveno meso i svinjetina mogu ostati u hladnjaku do pet dana i mogu se zamrzavati od četiri do dvanaest mjeseci. Kuhano crveno meso može trajati tri do četiri dana u hladnjaku i dva do šest mjeseci u zamrzivaču.

Mljeveno meso

Mljeveno meso, kao što su govedina, teletina, svinjetina ili piletina i puretina, možete čuvati u hladnjaku dan do dva, a zamrznuto od tri do četiri mjeseca.

Kobasice i hrenovke

Kobasice i hrenovke u hladnjaku mogu trajati dva tjedna ukoliko nisu otvorene, a ukoliko ste ih otvorili trebate ih potrošiti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja. U zamrzivaču će trajati od mjesec do dva.

Slanina i jaja

Slanina je sigurna za jesti do sedam dana ako stoji u hladnjaku. Može se zamrznuti do mjesec dana. Sirova jaja u hladnjaku mogu stajati mjesec dana, ali ne više od 7 dana, ako su kuhana. Zamrznuta jaja mogu trajati i do godinu, ali morate odvojiti bjelance i žumance.

Mesne salate od piletine, tunjevne, jaja i tjestenine trajat će tri do pet dana u hladnjaku i ne smijete ih zamrzavati.

Izvor: klix.ba