Oprez - ovih 7 pića biste trebali izbjegavati

kavane, BIH, kriza, alkohol, piće, tablete, pijanstvo, alkohol, izbaciti alkohol, ovisnici o alkoholu i kocki, kava alkohol mamurluk, istraživanja o učinku alkohola, konzumacija alkohola, alkoholizam, ovisnica alkohol, pića, oprez, izbjegavanje, alkohol, problemi, liječenje, alkoholičar, alkoholizam, ovisnica alkohol, konzumiranja ilegalnog alkohola, indija, rakija, znanstvenici, alkoholizam, virus, alkohol, konzumiranje alkohola , konzumacija alkohola, momačka, momačka večer, Mostar
Ako ne, trebali biste. Jeste li svjesni da vas mnoga od najpopularnijih pića zbog visoke kalorijske vrijednosti ustvari debljaju? Pa eto top 7 pića čiji unos treba smanjiti.

Voćni frape
Voćni se frape uglavnom sastoji od identičnih sastojaka kao i milkshake, tako da ustvari pijete milkshake zamaskiran kao frape. Ponekad se rade i sa zaslađenim sirupima, a ne pravim voćem što dodatno povećava kaloričnost. Napravite sami svoj frape s voćem i nemasnim jogurtom, ili ga pijte na tjednoj bazi.

Razni napici na bazi kave
Ta jutarnja kofeinska injekcija može vas napuniti i s hrpom kalorija. Mnogi misle da kava zadovoljava samo potrebu za kofeinom, no najčešće to nije tako. Irish coffee s dvije tri kapi sirupa od karamele, posuta komadićima cimeta pretvara kavu u visokokalorični desert. Kava možda stoji 10 kuna, ali će vas koštati i 500 do 650 kalorija.

Gazirani sokovi
Gazirani su sokovi na lošem glasu, i to s dobrim razlogom. Vrlo jednostavno, to je u stvari zašećerena voda. Hranjiva vrijednost im je nula, a mogu dovesti do dijabetesa, pretilosti, gubitka pamćenja... Ispijanje gaziranih pića svaki dan može izazvati povećanje masnoće jetre do 142 % i oko 30 % povećanja masti svih organa i triglicerida u krvi.

Kokteli
Dobar noćni izlazak može imati višestruke posljedice ako ste se odlučili za koktele. Najgori izbor su margarite i pina colade. Sadrže sastojke poput kokosovog mlijeka i vrhnja s puno šećera. Samo će vas Pina Colada pogoditi sa 700 kalorija. Ako baš morate piti alkohol, preporučujemo - svijetlo pivo.

Voda s okusima

Voda s okusom mami zbog dodataka vitamina i drugih hranjivih tvari. Ali, sve je to trik. Iako može biti puna vitamina i hranjivih tvari, isto je tako puna šećera. Ako je baš morate piti, prije kupnje pročitajte deklaraciju. Kada dođete do podatka o količini šećera - možda se predomislite.

Energetska pića
Idealna za brzinsko vraćanje energije, ali evo što još trebate znati osim toga da sadrže kofein. Na primjer, postoje energetska pića sa čak 280 kalorija i 62 grama šećera, što je gore i od limenke gaziranog pića. Nadalje, osim što uzrokuje povišen šećer u krvi i deblja, istraživanja pokazuju da prekomjerno konzumiranje tih pića može biti kobno. Naime, krajem 2012., evidentirano je pet smrtnih slučajeva, 40 slučajeva bolesti, i dva teška invaliditeta, koji su bile direktno uzrokovani jednim popularnim energetskim pićem. Također uzrokuju nepravilan rad srca, gubitak svijesti i psihotične epizode.

Sok od jabuke
E to je iznenađenje, zar ne? Jabuka je hranjiva i ukusna poslastica, međutim, sok je druga priča. Boca soka nagradit će vas sa 117 kalorija i 28 grama ugljikohidrata. Ako sve zbrojite - možda ipak ne?

Dakle, što uopće piti? Sljedeći put kada ste žedni i tražite nešto osvježavajuće provjerite deklaracije. Ako ste se u restoranu, budite spremni unaprijed znati što treba ili ne treba naručiti. Dakle, naglasite čistu vodu, i smanjite ovih sedam nabrojanih. I zaboravite dijetalne napitke. Oni imaju manje kalorija, ali više kemikalija. Pazite što pijete i tijelo će vam biti zahvalno.

dnevnik.hr