Ona trudna, a on ima jutarnje mučnine, otečene noge i trbuh

trudnoća, zdravlje
Ima sve simptome kao i njegova trudna djevojka, ali on, naravno, nije u drugom stanju. Mike pati od izrazito rijetkog Couvade sindroma ili sindroma pseudotrudnoće.

Njegova djevojka Amanda nije mu vjerovala i bila je sigurna da izmišlja. No kada je počeo trčati na toalet svakog jutra, shvatila je da se ne šali.

- Kada sam se počeo osjećati loše i to svakodnevno, počela me shvaćati ozbiljno. Simptomi nisu prestajali - rekao je. Dani su prolazili, a Mikeu je bilo teže nego Amandi pa su odlučili posjetiti liječnika. Dijagnosticiran mu je ekstreman oblik sindroma muške pseudotrudnoće.

- Amanda je sada u 33. tjednu trudnoće, a ja sam 12 kilograma teži nego što sam bio, kao i ona. Sve što prolazi njezino tijelo, prolazim i ja - kaže Mike, a Amanda otkriva kako je Mike vrlo osjetljiva ''trudnica'' te da cijelu 'trudnoću' podnosi puno bolje od njega.

Tako ekstremni oblici sindroma vrlo su rijetki, a zbog čega se javljaju još nije otkriveno. Neki stručnjaci smatraju kako su glavni uzrok psihološki faktori dok drugi sumnjaju na hormone koji se budućih očeva pojačano izlučuju. U velikoj većini slučajeva simptomi se potpuno povlače nakon poroda partnerice, a najčešće se javljaju kod muškaraca koji su vrlo bliski sa svojim 'boljim polovicama', piše The Sun.