Odlučili ste smršavjeti? Mali koraci donose uspjeh!

Kada postavite svoj cilj, odvojite vrijeme kako biste vizualizirali osobu kakvom ćete postati kad ostvarite cilj. On, na primjer, može uključivati sudjelovanje u određenoj aktivnosti ili ponovni ulazak u omiljene (trenutno premalene) traperice. Sljedeći korak uključuje podjelu cilja na segmente i postupni prestanak konzumacije namirnica loših za vaš organizam.

k"Započnite sa smanjenim unosom gaziranih sokova, a sljedeći tjedan eliminirajte sir iz svog sendviča. Također je važno shvatiti da izgladnjivanjem nećete ništa postići. Suzdržavajući se od jedne loše navike za koju znate da potencijalno uzrokuje debljanje, počet ćete akumulirati male uspjehe. Ove pozitivne promjene će rezultirati i dobrim osjećajem koji će vam dati poticaj da napredujete do cilja", savjetuje Stefanie C. Barthmare, psihoterapeutkinja američke bolnice Houston.

Iznenadno odbacivanje svih nezdravih namirnica može funkcionirati nekoliko dana ili tjedana. Ali kada počnete razmišljati o vlastitom ograničavanju, velika je vjerojatnost da ćete se vratiti starim prehrambenim navikama što će izazvati dodatno gomilanje kilograma.

Stoga, prije no što počnete provoditi novogodišnju odluku, podijelite proces mršavljenja na nekoliko etapa kako biste sam proces što lakše podnijeli - i psihički i fizički.

izvor: ordinacija.hr