Nova ne-kirurška metoda tretiranja bolesti kralježnice ozonom

Ozon terapija, terapija kralježnice, ozljeda vratne kralježnice
Ozon terapija za kralježnicu

Za mnoge je ljude operacija kralježnice jedino rješenje za bolove koje svakodnevno trpe, no na sreću jedan novi način liječenja se nameće kao logična i najmanje invazivna opcija kod strogo indiciranih slučajeva. Neki liječnici i istraživači podupiru novu ne-kiruršku metodu tretiranja bolesti kralježnice ozonom.

Terapija ozonom je uvedena 80-ih godina prošlog stoljeća i do sada je tretirano preko 20.000 pacijenata u Europi s postotkom uspješnosti od 75% u periodu od 10 godina! Prateći rad i iskustvo naših kolega iz inozemstva, prvenstveno dr. Burića iz Italije koji slovi za jednog od najvećih stručnjaka za terapije ozonom, odlučili smo se za primjenu ove metode u Hrvatskoj.


Indikacije i način primjene


Hernija diska - pod kontrolom rentgena plin ozon se injekcijom infiltrira u problematičan disk Vaše kralježnice te se njime postiže smanjenje volumena unutar diska (nešto slično kao kod procedure PLDD - laserske dekompresija diska). Ova se pojava događa zbog oksidacije proteoglikana (proteina koji se nalaze u središtu diska kralježnice. Kako se volumen diska smanjuje, tako se posljedično smanjuje i pritisak na živce koji uzrokuju bolove.
Bol u donjem dijelu leđa - pod kontrolom rentgena plin ozon se injekcijom infiltrira u paravertebralnu muskulaturu. Infiltrira se vrlo mala količina ozona (3-5 ml) na strogo određena bolna mjesta.

Dosadašnji rezultati su zaista izvrsni.


Prednosti terapije ozonom
minimalno-invazivna procedura
primjenjuje se ambulantno
intervencija traje jako kratko
cijena je znatno povoljnija od operacija kralježnice
intervencija je bezbolna