Nevjerojatni trikovi za mršavljenje koji stvarno pale

mršavljenje, dijeta, trikovi, doručak, mršavljenje, odabir, razlozi, kilogrami, stres, mršavljenje, savjeti, zdravlje, frižider, namirnice, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, savjeti, mršavljenje, stomak, kilogrami, mršavljenje, trikovi, pomoć, mršavljanje, pravila, lijek, mršavljenje, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, dijeta, trikovi, mršavljenje, roditelji, trudnoća, beba, mršavljenje, ravan stomak, mršavljenje, žena, hrana, mršavljenje, debljanje, mit, činjenica, mršavljenje, hrana, namirnice, tijelo, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, ljeto, načini, mršavljenje, načini, mršavljenje uz trening, gladovanje, zdravlje, dijeta, salo, trbuh, dijeta, mršavljenje uz trening, pića, stomak, mršavljenje uz trening, debeli, djeca, bakterije, dr oz, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, Božić, mršavljenje, blagdani, hrana za jelo, odricanje, čaj, đumbir, mršavljenje uz trening, debljina, zemlje, svijet oko nas, zdravlje, čudotvorni napitak, dijeta, đumbir, med, pomaže kod mr
Brojanje kalorija i planiranje niskokaloričnih, a opet uravnoteženih i zdravih obroka neke su od tehnika za kojima posežemo ne bismo li se riješili viška kilograma. Svi oni koji se odluče konačno riješiti viška prtljage moraju u svoju svakodnevnu rutinu uvesti nekoliko promjena. No sve to, i konačan gubitak kilograma, ne treba biti težak proces. Držeći se nevjerojatno jednostavnih, a opet efikasnih trikova i vi možete uskoro imati vitku liniju o kojoj sanjate, piše zena.hr.

Ostavite sve svoje brige iza sebe kada je u pitanju mršavljenje. Ovi ludo jednostavni trikovi mogli bi biti najbolja metoda koja će vam pomoći da izgubite nekoliko kilograma za tren oka.

Ledeni čaj od mente

Razmazite svoje osjetilne stanice pićem koje vam pomaže da smršavite. Naoticanje je jedan od razloga zbog čega ste možda nezadovoljni svojom siluetom. Oni koji se žele riješiti nadutog trbušćića trebali bi redovito konzumirati ledeni čaj od mente. A uz poticanje protoka tekućina, menta će pomoći i u razgradnju masnih naslaga, a ona uvelike potpomaže i probavu! Što još čekate - trk u kuhinju i bacite se na pripremu čaja.

Pravilo četiri zalogaja

Kad govorimo o uživanju u slatkišima - veoma je važno spomenuti pravilo četiri zalogaja čiju su učinkovitost potvrdila brojna istraživanja. Prema ovom pravilu, ljudi osjete okus hrane 100% u prvom zalogaju, 50% u drugom , 25% u trećem i 0% u četvrtom "ugrizu". Ostatak obroka samo će dovesti do debljanja. Dakle, prihvatiti ovo pravilo u slučaju slatkiša i deserata. Čokoladu, kolačiće i druge slastice nabijene kalorijama zagrizite samo četiri puta. I nemojte tražiti rupu u pravilu - riječ je o malim zalogajima, a ne da cijeli kolač strpate u usta i pravite se da je riječ o jednom zalogaju.

Jedite svaka 3 do 4 sata

Ukrotite glad konzumirajući zdrav obrok svaka 3 - 4 sata. Vi morate ubrzati rad metabolizma kako biste brže i lakše mogli probavljati hranu i trošiti masne zalihe. Ako ste spremni konačno smršaviti, vrijeme je da pokušate s ovom već dokazanom metodom. Unaprijed planirajte i pripremajte svoje obroke, i odlučite se za niskokalorične opcije - zdrave sendviče, salate, juhe...

Termogene namirnice

Neke namirnice imaju termogeni učinak, to jest, one povećavaju proizvodnju topline tijela i njih organizam probavlja s maksimalnom energijom. Tijekom procesa probave određenog povrća, vaše tijelo sagorijeva više kalorija nego inače, zato u svoju prehranu uključite slijedeće namirnice: celer, cvjetaču, tikvice, mahune, zelenu salatu i gljive. Što se tekućina tiče - odličan je zeleni čaj koji može povećati toplinu za 4% i time sagorjeti dodatne kalorije.

Svestrani obroci i žvakanje

Možda vam se čini lakše (ne morate razmišljati) svaki dan konzumirati isti doručak ili ručak. Međutim naše se tijelo može naviknuti na ista jela prilično brzo, a to pak može dovesti do usporavanja metabolizma. Kako biste poboljšali funkcioniranje probavnog sustava, trik je raznolika prehrana. A kad govorimo o hranjenju, spomenimo i važnost žvakanja. Žvakanje može doprinijeti mršavljenju tako da može prevariti vaš um da vam je želudac pun - dakle što više puta prožvačete svaki zalogaj - to ćete brže biti siti.

Trik s visokom čašom

Ovo je trik za osobe koje vole ponekad popiti alkohol, iako znamo da on škodi vitkoj liniji, ali i za osobe koje vole nezdrave sokove pune šećera. Jedna od jednostavnih metoda pomoću koje ćete "zašparati" na kalorijama je da zamijenite čašu iz koje pijete. Prema stručnjacima, ako želite smanjiti tekuće kalorije, svoje omiljeno piće morate konzumirati iz visokih čaša. Ovako nesvjesno možete smanjiti konzumiranu količinu alkohola i slatkih pića na dnevnoj bazi za nevjerojatnih 30 posto! Stručnjaci su dokazali da kada piće ulijevamo u visoku i usku čašu, ulijemo uvijek manje soka nego u nižu i širu čašu.

Grickajte krastavce

Prirodni diuretici će vam pomoći da eliminirate suvišne tekućine iz organizma, osim toga, krastavci su puni antioksidanata i vitamina. Tajna je da ih uvijek imate pri ruci, pa čim vas uhvati želja da nešto prigrizete - odlučite se za njih! Nekoliko kolutića svježeg krastavca bit će dovoljno da utažite glad jako brzo.

 

 

Akupresurom pobijedite glad

Na tijelu postoji nekoliko točaka koje su u izravnom odnosu sa centrom za glad u vašem mozgu. A to znači da masiranjem tih točaka (prstima, ne moraju biti akupresurne igle) vi možete ublažiti ili pak potpuno zaustaviti osjećaj gladi. Ključna točka pritiska za zaustavljanje osjećaja gladi i obuzdavanje apetita je pola puta između gornje usne i nosa. Zato prije svakog obroka učinite slijedeće - uhvatite gornju usnicu prstima, palac je u ustima, a kažiprst s vanjske strane - i masirajte to područje između usne i nosa 10 sekundi. Pritisak neka bude umjeren i točku masirajte i s unutarnje i vanjske strane.

Još jedan koristan akupresurni tretman je masaža ušiju. Temeljito masirajte uši i ušne resice barem 60 sekundi. Pritisnite svaki dio ušne školjke i područje oko ušiju. Ovo je detoksikacijska masaža, koja je odlična i za izgled kože. Što se kontrole apetita tiče i ovdje postoji jedna točka koje će vam pomoći da obuzdate glad. Dok se gledate u ogledalo, stavite prste na čeljust, ispred vaših ušiju. Otvorite i zatvorite usta nekoliko puta dok ne osjetite da vam kosti vilice pokreću ispod prstiju. Prst stavite ondje gdje osjećate najviše kretanja čeljusti. Vaš prst bi trebao biti tik uz onaj mali, odvojeni mesnati (hrskavica) dio uha (ne ušne školjke). Uhvatite ovaj dio s obje strane s palcem i kažiprstom i držite pritisnutim konstantnim pritiskom tri minute. Još jedna točka blizu uha je odmah ispod ušne resice, gdje je uho spojeno s čeljusti. Masirajte ovu točku nekoliko minuta prije obroka ili kad osjetite glad.

Ako osjećate želju da se prejedete jer ste depresivni, pokušajte masirati točku neposredno ispod korijena nokta na malom prstu lijeve ruke. Počnite od strane prema prstenjaku, duž korijena nokta, prema vanjskoj strani i to masirajte 10 sekundi. Ako vam se apetit povećava zbog stresa, masirajte točku koja se nalazi ispod zgloba kažiprsta - dolje za širinu dva prsta i širine pola prsta prema palcu. Masirajte točku palcem, na obje ruke.

Ostale točke za kontrolu apetita su u sredini najšireg dijela potkoljenice, na pregibu iza koljena i u luku vašeg stopala, točno iznad pete. Masirajte ove točke prije jela ili kada osjetite glad.

Upalite radio

Već znate da je najgore kada jedete i istovremeno gledate televiziju ili čitate, no ono što je dobro za vas je da slušate klasičnu muziku dok jedete. Razna istraživanja su pokazala da opuštajuća glazba ima pozitivan utjecaj na naš metabolizam.

Ot'plavi'te glad

Vjerovali ili ne, plava boja je najrjeđa boja koju vlasnici restorana biraju za ukrašavanje interijera (barem oni upućeni). Zašto? Zbog toga što je dokazano da plava boja može suzbiti vaš apetit. Dakle, onda smanjite unos kalorija pomoću plavih tanjura, plavog stolnjaka ili zavjesa... Dovoljno je već i da imate obučeno nešto plavo. Boje koje trebate izbjegavati su narančasta, žuta i crvena jer one povećavaju apetit.