Nepravilan rad i preskakanje srca

Preskakanje srca, gastritis, EKG srca., od urođenih srčanih mana, kardiovaskularne bolesti, srce, muškarci, žene, srce, problemi sa srcem, zdravo srce, studija, srce, problemi sa srcem, zdravo srce, zdrav i za srce, medicina, žgaravica, želudac, Infarkt, srce, problemi sa srcem, srce, za srce i krvotok, kardiovaskularni sustav, kardiovaskularne bolesti, oboljenja kardiovaskularnog sistema, ishemija, srce, zdravo srce, kalij, srce, otkucaji srca

Ovakvo stanje izaziva preuranjeno stezanje miokarda, a zatim dolazi i do kontrakcije srčanog mišića, što uzrokuje poremećaj normalnog ritma kontrakcije srca. Upravo to u nama izaziva čudan i neugodan osjećaj koji se može opisati kao treperenje srca.


Otkucaj srca

Ekstrasistole se dijele na atrijalne (kod upale pluća, reumatske groznice, nakon konzumacije kave ili alkohola), nodalne i ventrikularne (nakon konzumacije kave, alkohola i cigareta, zbog stresa ili emocionalnog šoka).
Ekstrasistole su mnogo češće nego što mislimo, no uglavnom prolaze nezapaženo. Uzroci mogu biti različiti, a ovise od osobe do osobe. Kod nekih se preskakanje srca može javiti zbog specifičnih bolesti srca, dok je kod drugih potaknuto stresom ili nekim emocionalnim šokom.

Preskakanje srca se može pojaviti i zbog bolesti koje naizgled nemaju nikakve veze sa srcem, poput karijesa ili gastritisa. Iako se ne može sa sigurnošću reći što uzrokuje ovaj poremećaj, zna se da je većina osoba koje pogodi potpuno zdrava. Ako ipak želite provjeriti je li sve u redu, idite na EKG srca.

Ekstrasistole se događaju uglavnom u mirovanju, ali ponekad ih nije moguće očitati nikakvom liječničkom metodom, jer je njihovo pojavljivanje sasvim slučajno. Zna se da je učestalost preskakanja srca kod osoba koje su pod stresom znatno veća, a ista stvar je i s anksioznim i emocionalno labilnim osobama. Ponekad ekstrasistole mogu biti jedan od simptoma nekih od urođenih srčanih mana ili drugih kardiovaskularnih bolesti, ali ovaj se poremećaj uglavnom ne uzima kao dokazni simptom, upravo zbog svoje učestalosti kod zdravih ljudi. Ovo često bezazleno preskakanje srca zna izazvati pretjeranu reakciju kod pojedinaca, koja može dovesti čak i do ozbiljnih napadaja panike.

Tada je najbolje pokušati s laganom fizičkom aktivnošću kako bi se srce vratilo u svoj normalni ritam, a u isto vrijeme se treba pokušati emocionalno smiriti. Ekstrasistole nisu štetne za naš organizam i srce te uglavnom prolaze same od sebe nakon nekog vremena.

limeta.net.hr