Ne dolazi vam san na oči? Ovo je metoda uz koju ćete zaspati u roku od 120 sekundi

spavanje
Problema sa spavanjem veći je ako ste taj dan doživjeli neki stres, a zbog kojega ćete teško usnuti.

No, postoji rješenje i za taj problem. Riječ je o tehnici koja će vam pomoći da zaspite u roku od dvije minute, a testirala ju je vojska.

U knjizi 'Relax and Win: Championship Performance' detaljno se opisuje metoda koju koriste američki vojnici, a koja će svakome pomoći da zaspi u roku od 120 sekundi.

Iako je objavljena još 1981. godine, metoda je posljednjih dana postala vrlo popularna nakon što je knjiga objavljena na internetu.

Tehnika je uspješna u 96 posto slučajeva, a potrebno ju je vježbati šest tjedana.

Kako funkcionira?

Nakon što legnete, potpuno opustite mišiće svoga lica, uključujući i jezik, vilicu i mišiće oko očiju.

Potpuno opustite ramena prije nego što spustite prvo jednu ruku, a potom i drugu bočno uz tijelo. Izdahnite, opustite prsa, a zatim i noge počevši od bedara prema listovima.

Nakon desetak sekundi u potpuno opuštenom stanju, očistite svoj um od svih misli. To je lako za reći, no u praksi je puno teže. Kako bi se oslobodili misli ovo su neke od metoda koje vam mogu pomoći.

Zamislite da ležite u čamcu na mirnom jezeru plavim nebom iznad vas ili pak u crnoj baršunastoj visećoj ležaljci u tamnom sobi. Ponavljajte riječi 'ne misli, ne misli, ne misli' desetak sekundi.

Ovaj postupak potrebno je ponavljati svakoga dana šest tjedana, a nakon toga ne bi trebali više imati problema s dolaskom sna na oči.

Vecernji.ba