Ne bacajte ljusku od češnjaka - koristit će vam za puno toga

češnjak, luk, zdravlje, češnjak, nuspojave, Priprema češnjaka, savjeti, ljekovitost, sastojak češnjaka, sumporni spojevi, masnoća, lijek, med, češnjak, eliksir, zdravlje, juha, antibiotici, češnjak, češnjak, toksini u organizmu, krv, čišćenje krvi, kućni lijekovi, herpes, prirodni lijek, namirnice, zima, virusi, bakterije, zdravlje, češnjak, antibiotik, Slow Food, Varenik, prirodni antibiotik, antibiotik, e.coli, češnjak, zadah, češnjak, krvni tlak, dnevna doza, češnjak, ljuska od češnjaka, češnjak, Priprema češnjaka, češnjak, miris, antibiotici, lijek, češnjak, lijek, češnjak

ećina nas bacit će oguljenu ljusku od češnjaka, ne razmišljajući da ona zapravo može biti korisna. No, može i to za juhu. Jednostavno je dodajte svim sastojcima za juhu i skuhajte. Izvadite je tijekom cijeđenja. Ako se bojite prejakog okusa, dodajte samo žličicu do dvije ljuski, a ako volite jak okus češnjaka možete odmah staviti i cijelu šaku, piše 24sata.hr.

Juhu možete skuhati i samo od ljuske češnjaka. Gotova je već za 10-15 minuta nakon što voda počne kuhati. Ovaj temeljac možete koristiti kao zasebnu juhu, a možete ga sačuvati i koristiti za kuhanje riže ili dodati umacima. Svoje ljuske od češnjaka nakon njegova čišćenja zato nemojte baciti već je spremite u vrećicu i iskoristite. Bacite samo one komade koji su prljavi. Ljuska češnjaka obiluje fenilpropanoidima koji su krcati antioksidansima. Zato je odlična za imunitet i ima antikancerogena svojstva. Mnogi stručnjaci se slažu da koža ima više vrijednih tvari od samog luka. Bogata je i specifičnim flavonolima koji snižavaju krvni tlak i sprečavaju nakupljanja na arterijama. Sadrži i puno vlakana. Svi ovi sastojci odlični su za zdravlje srca, probavne probleme i snižavanje kolesterola te nekih tipova karcinoma. Prilikom korištenja ljuske češnjaka pazite da ona bude organska jer ćete u protivnom unositi pesticide u prehranu.

Još ideja za korištenje ljuske od češnjaka:

- Spremite ih u zamrzivač i iskoristite za gulaše, grah, povrtne i mesne juhe. - Iskoristite za kompost. - Ljuska češnjaka puna je fenilpropanoida koji su krcati antioksidansima i zato ju je dobro jesti. Dodajte cijele češnjeve tijekom kuhanja i pojedite ih, sugeriraju stručnjaci. Možete ih peći s krumpirima i mesom ili dodati u variva poput graha. - Za čaj - stavite ljuske češnjaka u kuglicu i uronite u kipuću vodu. Ostavite par minuta. - Ispecite češnjak u ljusci i dodajte jelima. Cijele glavice češnjaka, nakon što ste skinuli prve prljave slojeve ljuske, umotajte u alu-foliju i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stupnjeva. Tako ispečenog možete čuvati u frižideru do tjedan dana ili u zamrzivaču do šest tjedana.