'Naše putovanje počinje'– Edukativno druženje sa trudnicama u Mostaru

'Naše putovanje počinje'– Edukativno druženje sa trudnicama u Mostaru

Prvo druženje održat će se u Mostaru 12. oktobra 2018. godine, u saradnji sa Poliklinikom Vitalis. Nova zgrada ove poliklinike bit će mjesto savjeta, druženja, komunikacije, te dodjeljivanja nagrada i poklona. Program počinje u 18:00, te će pored edukativnih predavanja, trudnice imati priliku dobiti i poklon vrećice sa promotivnim materijalom, časopis Roditelj, te promotivni materijal klinike. Pored toga, tu su nagrade i poklon paketi sponzora i partnera. Za svaku prisutnu trudnicu Poliklinika Vitalis osigurala je poklon kupon sa 50% popusta na pregled.

Cilj programa u trudnoći je održavanje zdravlja trudnica, priprema tijela za porod, te edukacija o važnosti praćenja trudnoće.
Inače, kompanija Sfera izdaje jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH, Roditelj. Časopis već dugi niz godina svaki mjesec stiže u ruke ciljanoj publici, informiše, savjetuje, educira i nagrađuje. Shodno uspješnoj saradnji sa stručnjacima, doktorima i majkama, nastala je ideja za realizacijom ovog projekta. Poliklinika Vitalis najmodernija je privatna zdravstvena ustanova u široj regiji koja svojim pacijentima nudi najmodernije dijagnostičke pretrage i preglede.

Nakon Mostara slijedi druženje u Sarajevu u Poliklinici Sunce Agram, a nakon toga u Banja Luci u Poklinici Medico S.