Narančasti meteoalarm zbog visokih temperatura: Smanjite aktivnosti i zaštite se od sunca

ventilator, klima uređaj, vremenska prognoza, pravila, vrućina, savjeti, vremenska prognoza, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, meteoalarm, meteorolška prognoza, meteo alarm, meteorolozi, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ventilator, klima, klima uređaj, ventilator, vrućina, ljetna vrućina, toplotni udar, znojenje, neznojenje
Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju građane da se zaštite od sunca i da smanje aktivnosti.

Maksimalne dnevne temperature zraka biti od 32 do 39, dok su na sjeveru i jugu naše zemlje moguće i maksimalne vrijednosti od 40 do 41 °C. Upozorenje je izdato za period od 30. srpnja do 6. kolovoza, u vremenskom intervalu od 13 do 18 sati.

Usprkos vrućinama, biometeorološka prognoza za nedjelju je relativno povoljna. Manjak svježine u noći i tijekom jutra, izraženije na sjeveru zemlje i u Hercegovini, kod osjetljivih osoba mogao bi dovesti do jačanja tegoba, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Nešto ugodnije će tijekom prijepodneva biti u unutrašnjosti, ali u drugom dijelu dana također sparno i vruće.

U ponedjeljak će opća slika biti lošija u odnosu na protekli period. Visoke temperature tijekom dana i sve izraženiji nedostatak svježine u noći, nepovoljno će djelovati na većinu ljudi. Lronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od sunca.