Nakon što ovo pročitate, banane više nikad nećete gledati na isti način!

breza, pauk, banane, banana, voće, zdravlje, banane, super hrana, banana, problem, tablete, banane, vijek trajanja, banane, zdravlje, banane, zdravlje, banane, pohane banane, otrovne banane, banane, zdravlje, banane, kraj, banane, voće sreće, banane, dnevna doza, reakcije organizma, banana, točkaste banane , banane, nestanak, banana, Kolač s bananama, zrela banana, banana, banane, točkaste banane , vrsta, banane, boja, banane, doručak, banane, točkaste banane , pohane banane, namirnice, snižava krvni tlak., banane, apetit, krvni tlak, hrana, jelo, glad, kasni obrok
DEPRESIJA

Sudeći prema rezultatima nedavnog istraživanja provedenog među osobama koje pate od nekog oblika depresije, banana se može koristiti i kao lijek. Za to je zaslužan protein triptofan, koji se u tijelu pretvara u serotonin, poznatiji kao hormon sreće i zadovoljstva. Kad se osjećate depresivno, probajte pojesti bananu.

ANEMIJA

Banane obiluju željezom i utječu na stvaranje hemoglobina u krvi i tako pomažu kod anemije.

KRVNI TLAK

Banane u sebi imaju i vrlo malo soli, ali dosta kalija koji je važan za reguliranje krvnog tlaka. Ako ga redovno konzumirate smanjit ćete šanse i za moždani udar.

MOZAK

Banane utječu i na rad mozga, a jedno istraživanje je pokazalo da učenici koji ujutro pojedu jednu bananu, imaju bolju koncentraciju tijekom dana.

KONSTIPACIJA

Kako su bogate vlaknima, banane pomažu u rješavanju problema zatvora, bez upotrebe laksativa.

MAMURLUK

Jedan ekspresni shake od banane oslobodit će vas glavobolje u vrlo kratkom roku. Ukoliko dodate i jednu zlicu bagremovog meda, umirićt ćete i želudac, ali i nadoknaditi šećer.

JUTARNJE MUČNINE

Umanjit ćete ih, a možda i potpuno eliminirati ukoliko konzumirate banane.

UBOD KOMARACA

Kako bi smirili upalu od uboda komarca ili sličnog insekta, na iritirano mjesto utrljajte unutrašnju koru od banane.

ŽIVCI

Banane obiluju vitaminom B koji pomaže da se smiri živčani sustav. Ukoliko radite stresan posao, banane su pravi recept za vas.

CRIJEVA

Banane se zbog svog mekog sastava koriste i kao dijetalna hrana protiv crijevnih bolesti.

REGULIRA TEMPERATURU

Trudnice na Tajlandu redovito konzumiraju banane kako bi bebama bilo "dovoljno hladno kad se rode".

U usporedbi s jabukama, banane sadrže četiri puta više proteina, dva puta više ugljikohidrata, tri puta više fosfora, pet puta više vitamina A i željeza. I za kraj samo treba napomenuti da što su zrelije, banane su zdravije.

Izvor: dnevnik.hr