Nakon ovoga više nikad nećete baciti prezrelu bananu

Banane su pune vitamina A, B, C i E, kao i minerala, poput željeza, cinka i kalija. Također obiluju aminokiselinama i antioksidansima koji pružaju hranjive tvari koži i kosi.
1. Hidratacija suhe kože

Krema vam nije dovoljno hidratantna? Zgnječite bananu i nanesite je na kožu (pazite samo da vam ne dođe u oči). Ostavite na licu između 15 i 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom, a potom pošpricajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu. Vaša suha koža odmah će postati mekša.
2. Masna koža

Riješite se masne kože tako što ćete napraviti masku od banane i dvije žličice limunovog soka. Kiseline iz limuna razgradit će masnoće, dok će vitamin C iz banane kontrolirati njihovu buduću proizvodnju.
3. Suha kosa i svrbež vlasišta

Ulje i kalcij iz banane učinit će čuda i za zdravlje vlasišta. U mikseru izmiješajte dvije zrele banane, avokado i jogurt. Nanesite kremastu smjesu na vlasište, držite 20 minuta, a potom isperite toplom vodom.
4. Protiv bora

Kombinaciju za suhu kožu možete koristiti i kao masku protiv starenja lica. Banane i avokado sadrže vitamin E, koji umanjuje pojavu sitnih bora i staračkih pjega.
5. Piling kože

Neka vaša koža bude mekana tako što ćete jednom tjedno napraviti piling od banane, zobenih pahuljica i kokosovog mlijeka.
6. Natečene oči

I samo jedenje banana smanjit će natečenost očiju. No to možete postići i ako izmiksanu bananu utrljate ispod očiju.
7. Koža sklona aknama

Velika moć leži u kori banane! Prije odlaska u krevet natrljajte lice unutarnjom stranom kore. Lice isperite ujutro. Ponavljajte postupak svaki dan tijekom tjedan dana i akne bi trebale nestati. Ako primijetite iritaciju kože ili ponovnu pojavu akni, prestanite s tretmanom i konzultirajte se s liječnikom.
8. Suhe pete

Izmiksajte dvije do tri banane i smjesu nanesite na pete. Ostavite da smjesa prodre duboko u kožu.

 

Izvor: magazin.net.hr