Najnovije teorije pokazale su da se kilogrami 'tope' ako ujutro napravite samo jednu stvar

mršavljenje, dijeta, trikovi, doručak, mršavljenje, odabir, razlozi, kilogrami, stres, mršavljenje, savjeti, zdravlje, frižider, namirnice, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, savjeti, mršavljenje, stomak, kilogrami, mršavljenje, trikovi, pomoć, mršavljanje, pravila, lijek, mršavljenje, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, dijeta, trikovi, mršavljenje, roditelji, trudnoća, beba, mršavljenje, ravan stomak, mršavljenje, žena, hrana, mršavljenje, debljanje, mit, činjenica, mršavljenje, hrana, namirnice, tijelo, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, ljeto, načini, mršavljenje, načini, mršavljenje uz trening, gladovanje, zdravlje, dijeta, salo, trbuh, dijeta, mršavljenje uz trening, pića, stomak, mršavljenje uz trening, debeli, djeca, bakterije, dr oz, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, Božić, mršavljenje, blagdani, hrana za jelo, odricanje, čaj, đumbir, mršavljenje uz trening, debljina, zemlje, svijet oko nas, zdravlje, čudotvorni napitak, dijeta, đumbir, med, pomaže kod mr
Dapače, istraživači na Sveučilištu u Pennsylvaniji tvrde kako bi se oni koji žele smršaviti trebali vagati - svako jutro.

Svoje su zaključke donijeli nakon ispitivanja 300 žena različitih težina. Nijedna od njih nije u to vrijeme bila ni u kakvome 'programu' za mršavljenje, dakle radi se o 'čistim' ispitanicama i jednakim kriterijima ocijenjivanja njihovoga napretka.

Izmjerili su njihov indeks tjelesne mase na početku istraživanja, šest mjeseci nakon, a na kraju i poslije dvije godine. U međuvremenu su se neke od ispitanica redovito vagale, dok ostale to nisu činile.

Po isteku perioda proučavanja istražitelji su došli do zaključka da su žene koje su se redovito vagale uspjele zadržati nižu tjelesnu masu od onih koje to nisu radile, prenosi portal Indy100.

Istražitelji objašnjavaju taj fenomen jednostavnim zaključkom: žene koje su se svakodnevno vagale razvile su veću svjesnost o vlastitoj težini, pa su se više i trudile tijekom dana kako bi masu snizile ili zadržale postojeću težinu. Dakle, više su radile na svojim 'fitness ciljevima' od kolegica koje nisu imale pojma koliko teže.

Meghan Butryn, autorica istraživanja, objašnjava: "Redovito vaganje može vas motivirati da zdravije jedete i redovitije vježbate jer vidite direktnu poveznicu između te dvije stvari. Imate jasan cilj i rezultate vidite na vagi, a to vas spriječava u prejedanju."

"Isto tako, ukoliko primijetite na vagi da ste dobili koji kilogram, to će vas potaknuti da uvedete promjene", zaključuje ona.

 

Nakon istraživanja oglasili su se mnogi fitness treneri koji su zaključili da je sve individualno te da ova teorija baš i 'ne drži vodu'. Mnogo je važnije promatrati napredak u ogledalu i ne opterećivati se brojkama, a upravo nam svakodnevno vaganje može prouzročiti dodatan stres.