Najlakše mršavljenje: 5 savjeta za topljenje do 50 posto više kalorija hodanjem

švedska tehnika spavanja, vitkost, za jačanje srca, hodanje, zdravstveni problemi, promjene, hodanje, tijelo, hodanje, hodanje, mršavljenje uz trening, dulje živjeti , istraživanje, hodanje, život, hodanje, ljudi, misliti , pokreti, hodanje, mršavljenje uz trening, pomažu u mršavljenju, pomaže kod mršavljenja
Idućih pet trikova pomoći će vam da iz hodanja izvučete maksimum te sagorite i do 50 posto kalorija više

1. Hodajte uzbrdo
Pronađite bilo kakvu uzbrdicu, stepenice, tlo pod nagibom i sagorjet ćete 50 posto više kalorija nego da hodate po ravnom tlu. Vježbate li na pokretnoj traci, krenite s nagibom od pet stupnjeva, a zatim povećajte do 7 ili 8 stupnjeva pri čemu ćete doista osjetiti pojačani intenzitet korištenja mišića. Ako možete, izbjegavajte se držati za rukohvate jer ćete u suprotnom smanjiti učinak hodanja.

2. Povećajte brzinu hodanja
Uspijte li hodati brzinom od oko 126 metara u minuti (oko 2 metra u sekundi), sagorjet će jednaki broj kalorija po prohodanom kilometru kao da trčite. Hodajte radeći brzinske intervale - hodajte što brže možete 30 do 60 sekundi, a zatim 5 minuta hodajte umjerenom brzinom. Na taj način spriječit ćete zamor, a metabolizam će raditi ubrzano i dugo vremena nakon što završite s hodanjem. Pročitajte i 7 zakona skidanja kilograma bez teretane.

3. Koristite ruke
Savinite laktove pod kutom od 90 stupnjeva i dok hodate zamahujte rukama iz ramena. Neka taj pokret bude kratak - ako zamahnete rukama previše naprijed, nećete ih moći pomicati dovoljno brzo da sagorite maksimalnu količinu kalorija. Otkrijte i što se dogodi u tijelu ako dnevno prohodate samo 800 metara više.

4. Kupite dobre tenisice
Za hodanje najbolje je izabrati obuću na predjelu tabana obloženu mekanim uloškom, naročito u predjelu pete koji će pomoći u ublažavanju čestih udaraca o tlo. Uz to, kada hodamo stopalo se kreće poput stolice za ljuljanje te se težina s pete prebacuje preko sredine stopala na prste. To znači da su za hodanje najbolje tenisice čiji je središnji dio fleksibilan i koje dozvoljavaju takav pokret te koje pružaju potporu luku stopala, odnosno tabana (dio stopala koji je kod osoba s ravnim stopalima ravan) gdje je pritisak na stopala tijekom hodanja najveći. Provjerite i kakve je tenisice najbolje izabrati za hodanje.

5. Koristite štapove za hodanje
Skandinavci već dugo znaju da su štapovi itekako korisno sredstvo za hodanje ako želimo učvrstiti mišiće i smršavjeti te su neizostavno pomagalo pri njihovom slavnom Nordijskom hodanju. Koriste se tako da se njima rade dinamični pokreti naprijed i nazad. Možda će vas drugi prolaznici gledati s čuđenjem, ali ćete sagorjeti 20 do 45 posto više kalorija nego da hodate bez štapova. Doznajte i koliko koraka morate napraviti u danu da biste smršavili.

Zadovoljna.hr