FOTO  Nagrada za najbolje predavače i znanstvene radove pripala liječnicima iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

SKB Mostar, nagrada

...zapažen uspjeh ostvarili su liječnici iz SKB Mostar.
Prva nagrada ove godine pripala je dr. Renatu Pejiću, specijalizantu oftalmologije na Klinici za očne bolesti SKB Mostar, za rad pod naslovom „Desetogodišnja retrospektivna analiza ozljeda oka u SKB Mostar", pod mentorstvom doc. dr. A. Sesara. Ovo je prvi put da ovo prestižno priznanje dobiva liječnik iz SKB Mostar i područja Hercegovine. Prizna- nje dr. Pejiću uručio je prof. dr. sc. Zoran Vatavuk, predsjednik Hrvatskog oftalmološkog društva.

Riječ je o prestižnom stručnom i znanstvenom skupu, na kojem se redovito okupi više stotina oftalmologa iz zemalja regije, ali i svijeta. U sklopu Kongresa svake godine se održava i Kongres mladih u oftalmologiji s međunarodnim sudjelovanjem, a po njegovom završetku eminentni stručnjaci ocjenjuju i nagrađuju najbolje predavače i znanstvene radove.

Podsjećamo i na nedavno predstavljeni sveučilišni udžbenik „Oftalmologija", autora prof. dr. sc. Zdravka Mandića i suradnika, u čijem su nastanku, također, svoj doprinos dali liječnici s mostarske Klinike za očne bolesti. Sudjelovanje u izdavanju udžbenika prof. dr. Mandića, kao i nagrada dr. Pejića, potvrda su kvalitetnog rada i dostizanja visokih standarda na Klinici za očne bolesti SKB Mostar.