Na što vas upozoravaju prištići na određenom dijelu lica?

kožni problemi, nastanak prištića i akni, hormoni, prehrana, prištići, njega lica, prištići, upozorenje, problemi, prištići, lijek, savjeti, prištići, miteseri, uklanjanje, akne, hrana, koža, prištići, lice, koža, tipovi, akne, otkriće, istraživanje, akne, jedinstveni dijelovi tijela , internet, prištići, čaj od metvice, pogreške, prištići, koža, sumpor, akne, koža, aterom , prirodna maska, prištići, doktorica za prištiće, prištići
Gornji dio čela - probavni sustav i mjehur
Pijte dovoljno vode, izbjegavajte masnu hranu i rafinirani šećer. Žudite li za prženom, masnom hranom, pojedite avokado ili dodajte jelu žlicu kokosova ulja. Jedite dovoljno svježeg voća i povrća te konzumirajte namirnice bogate antioksidantima i pijte zeleni čaj te toplu vodu s limunom. Konzumirajte i prirodno fermentirane proizvode poput kefira.

Uši - bubrezi
Kad bubrezi ne dobivaju sve što im je potrebno, na uhu se može pojaviti veliki, bolni prištić koji ne prolazi. Problemi s bubrezima često su posljedica nedovoljnog konzumiranja vode, unošenja previše natrija, kave, alkohola, životinjskih bjelančevina i rafiniranog šećera, učestalog odgađanja odlaska na wc te nedostatka sna i minerala poput magnezija.
Za zdrave bubrege najbolje je izbjegavati brzu hranu krcatu natrijem te piti dovoljno vode i jesti više peršina koji je izvrstan za pročišćavanje bubrega.

Između obrva - jetra
Crvenilo, mrlje, masna koža i prištići između obrva mogu biti znakovi da jetra radi više nego što bi trebala i da joj treba čišćenje. U tom slučaju najvažnije je izbjegavati masno i pasterizirano mliječne proizvode ili mliječne proizvode općenito te ne jesti kasno navečer. Obuzme li vas želja za hranom u kasnim satima, pojedite žlicu neobrađenog meda.

Tako ćete jetri omogućiti da se odmara dok vi spavate. Tijekom dana jedite više češnjaka, grejpa, mrkve, repe, lisnatog zelenog povrća, limuna i limete te pijte zeleni čaj.

Gornji dio obraza - pluća i dišni sustav
U ovom slučaju može doći i do pucanja kapilara na obrazu. Ako i niste pušač bubuljicu na gornjem dijelu obraza možete dobiti zbog astme, alergija, upale pluća i nečistog zraka. Najbolje je izbjegavati pušenje kao i društvo pušača, odnosno zadimljene prostore.

Donji dio obraza - problemi s desnima i zubima
Izbjegavajte rafinirani šećer i zaslađene sokove, a jedite svježe povrće i voće bogato vlaknima kako biste ojačali zube i desni. Konzumirajte što više prirodne, neobrađene hrane.

Desna ili lijeva strana brade - hormoni i genitalije
Pokazatelj su neravnoteže hormona, a na ovom dijelu lica bubuljice naročito imaju žene. Menstrualni ciklus, sredstva za kontrolu začeća te stres mogu uzrokovati neravnotežu hormona. Dovoljno spavajte i radite vježbe opuštanja kao što su joga i meditacija.
Konzumirajte zdrave masne kiseline poput omega tri masne kiseline te bilje koje pospješuje ravnotežu hormona kao što su sladić, bosiljak, čičak i lišće crvene maline te zeleni čaj.

Sredina brade - tanko crijevo i želudac
Stres, nedostatak sna i dehidracija mogu napraviti štetu slijepom crijevu i želucu. Stoga dovoljno spavajte, pijte dovoljno vode i rješavajte se stresa prakticirajući jogu i meditaciju. Što se tiče prehrane, vrijede isti savjeti kao i za gornji dio čela.

zadovoljna.hr