Mršavljenje može biti puno lakše uz ove savjete

mršavljenje, dijeta, trikovi, doručak, mršavljenje, odabir, razlozi, kilogrami, stres, mršavljenje, savjeti, zdravlje, frižider, namirnice, mršavljenje, mršavljenje, dijeta, savjeti, mršavljenje, stomak, kilogrami, mršavljenje, trikovi, pomoć, mršavljanje, pravila, lijek, mršavljenje, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, dijeta, trikovi, mršavljenje, roditelji, trudnoća, beba, mršavljenje, ravan stomak, mršavljenje, žena, hrana, mršavljenje, debljanje, mit, činjenica, mršavljenje, hrana, namirnice, tijelo, mršavljenje, savjeti, mršavljenje, ljeto, načini, mršavljenje, načini, mršavljenje uz trening, gladovanje, zdravlje, dijeta, salo, trbuh, dijeta, mršavljenje uz trening, pića, stomak, mršavljenje uz trening, debeli, djeca, bakterije, dr oz, dijeta, mršavljenje uz trening, dijeta, Božić, mršavljenje, blagdani, hrana za jelo, odricanje, čaj, đumbir, mršavljenje uz trening, debljina, zemlje, svijet oko nas, zdravlje, čudotvorni napitak, dijeta, đumbir, med, pomaže kod mr
Ideje o najboljim načinima mršavljenja u stalnoj su mijeni. Baš kad pomislite da su opcije koje ste usvojili najfunkcionalnije, dolaze novi savjeti i nova pravila i sve se mijenja. Ova takozvana "pravila" mršavljenja često su nepotpuna ili iskrivljena.

Postoji toliko različitih strategija, planova i dijeta osmišljenih kako smršaviti da to za osobu koja ima potrebu izgubiti suvišne kilograme zaista može biti previše i potpuno obeshrabrujuće. Kako se odlučiti za pravi način mršavljenja i što je uopće od toga svega što se može pročitati točno? Vrijede li zaista sva pravila mršavljenja na koja možete naići? Odgovor na ovo pitanje je lagan - definitivno ne! Ovdje saznajte istinu iza nekih popularnih dijetarnih savjeta i olakšajte si proces mršavljenja.

Evo nekoliko pravila kojih se možda pridržavate, no trebali ste ih promijeniti:

Zamijenite bijeli za prirodni šećer

Zabrinutost vezana za konzumiranje prirodne hrane se proširila i na zaslađivače. Generalno je uvjerenje da zato što prirodni izvori imaju više hranjivih tvari da su i bolji kod mršavljenja. I to jest istina, smeđi šećer ili fruktoza su zdraviji od bijelog šećera. ALI pretjerano korištenje jednog ili drugog imat će loš učinak na mršavljenje. A i to ne znači da slobodno možete posezati za umjetnim zaslađivačima. Pravilo kojeg biste se morali držati je da koristite što je manje moguće šećera, bez obzira na to koji koristite.

Zamjene će vam pomoći da smršavite

Nema ničeg lošeg u tome da svoju omiljenu kaloričnu hranu zamijenite sličnom hranom koja ne deblja toliko. U stvari, to je najbolji način da se pobrinete da ostanete na dijeti i ne izgubite entuzijazam za promjene koje ste napravili. Međutim, važno je znati da će zamjene imati smisla samo ako vas ta alternativa otprilike jednako zadovoljava. Ako ste jednako zadovoljni sa smrznutim nemasnim jogurtom kao zamjenom za kalorični sladoled - onda je to odličan izbor! No, ako zamjenom niste prezadovoljni - onda biste, kao što je pokazala većina istraživanja, mogli na kraju konzumirati više te "zdrave" hrane (kalorija), samo kako biste zadovoljili svoju žudnju za onom "nezdravom" hranom. Tako bi na kraju moglo ispasti da bi bilo bolje da ste pojeli malo one hrane koju obožavate. Po ovom pitanju možda je najbolja opcija da svoju omiljenu hranu (primjerice hamburger ili pizzu) sami pripremate na zdraviji i manje kaloričan način.

Nema deserta

Isto vrijedi i ovdje - istraživanja su pokazala da kada se osoba naglo prebaci na strogu dijetu, prije ili kasnije će popustiti i prejesti se. Uskraćivanje samo vodi do žudnje za hranom i na kraju do prejedanja kada toj osobi "pukne film". To znači da mali zalogaj nečeg slatkog neće toliko štetiti sve dok se uspijete iskontrolirati da pojedete zaista samo malo. Čak štoviše, stručnjaci tvrde da je slatka hrana veoma važan dio zdrave i uravnotežene prehrane. Odaberite deserte koji imaju do 200 kalorija i imaju i zdrave nutrijente također.

Izbjegavajte ugljikohidrate

Ugljikohidrati sadrže esencijalan element koji je potreban vašem tijelu - vlakna. Vlakna pomažu da poboljšate probavu, smršavite, spriječite zatvor, smanjuju kolesterol, a smanjuju i rizik od visokog krvnog tlaka, srčanog napada, pa čak i raka. Ovim toga vlakna održavaju razinu energije kroz dan, te vas dulje čine sitima. Ono što je važno je odabrati dobre, odnosno, kompleksne ugljikohidrate - cjelovite i neprerađene žitarice, sirovo voće, povrće, orašasto voće, sjemenke i mahunarke.

Do ravnog trbuha u kuhinji

Čest pristup u kontroli težine je da se ljudi odluče ili za držanje dijete ili za vježbanje, ovisno o tome što im je lakše i što im se više sviđa. Često uvriježeno mišljenje, kad je u pitanju postizanje ravnog trbuha, je da je u tom pogledu puno važnije da pazite što jedete. Međutim, da biste postigli trajnu promjenu morate se fokusirati i na vježbanje i na dijetu. Zašto? Zato jer samo rezanje unosa kalorija naprosto nije dovoljno. Vi također morate optimizirati razine hormona kako bi vaše tijelo moglo održavati tu promjenu, inače će vam se dogoditi ono što se još uvijek dešava osobama koje naglo smršave - sve ćete vratiti natrag.

Nema jedenja kasno navečer

Svi znamo za ono pravilo - nemoj jesti nakon 19 navečer (ili 18 ili čak i prije u nekim varijantama). Zbog čega? Jer organizmu i probavnom sustavu treba vremena da se odmori. Ovo s odmaranjem organizma možda stoji, no probava se ne treba odmarati, u stvari puno je bolje da ona što više radi. Jedenje kasno navečer neće ugroziti vaše mršavljenje. Puno je važnije što se jede i koliko se jede, nego kada se jede. Ako je riječ o manjem, zdravom obroku, to je veoma pametan izbor - jer to znači da nećete biti gladni, a znamo da kada osjećamo glad dulje vremena (što se lako može dogoditi ako idete kasnije spavati) tijelo prelazi u mod gladovanja i prestaje trošiti masne naslage.

Jedite 5 - 6 obroka dnevno

Mnogi kažu da je više manjih obroka, pravilno raspoređenih u toku dana važno za održavanje razina šećera u krvi stabilnima i kontroliranje želje za hranom. To je točno za neke ljude, ali ne i za sve. Neki stručnjaci tvrde da ovo pravilo ne garantira uspješno mršavljenje i da više obroka ne ubrzava metabolizam. Osim toga, vi ne biste trebali jesti ako niste gladni, samo zato što vam vaš poseban plan obroka to govori. Važno je slušati što vam tijelo govori i što mu je potrebno (iznimka je naravno ako imate apetit koji je veći od potrebnog za mršavljenje).
Nemojte svoju dijetu pretvoriti u stresnu rutinu. Neka ona postane dio vašeg životnog stila i prirodan dio vašeg svakodnevnog života. Vi ćete u nekom od obroka možda pojesti neku namirnicu koja je bogata vlaknima i zbog koje ćete biti dulje siti pa slobodno možete preskočiti idući obrok. E , sad kad smo to rekli - 5 obroka dnevno nije loša stvar, samo što nema dovoljno stvarnih dokaza (osim rekla-kazala) da ovo stvarno ubrzava metabolizam.

zena.hr