Mršavite zdravo: 3 sata dijeta

U ovom slučaju hranu uzimamo svaka 3 sata. 3 sata dijetu kreirao je Jorge Cruise, poznati stručnjak za mršavljenje.
Režim 3 sata dijete temelji se na filozofiji da je vrijeme jela važnije od vrste hrane koja se uzima u tim jelima. Cruise tvrdi da se tjelesna stopa metabolizma može pove?ćati ako se jede svaka 3 sata. Samim time, što povećamo stopu metabolizma, tijelo sagorjeva više kalorija.

Tri osnovna pravila 3 sata dijete su:
1. Jedite doručak u roku jednog sata od kad ustanete.
2. Jedite svaka tri sata nakon toga.
3. Prestanite jesti tri sata prije odlaska u krevet.

3 sata dijeta zahtjeva tri obroka naizmjenice sa dva zalogaja u pravilnim razmacima od tri sata. 3 sata dijeta nema neki odre? Eni plan prehrane iako su neke namirnice preporučene.
Tijekom dijete preporučava se pijenje osam čaša vode dnevno, kofein nije zabranjen ali za svaku šalicu kave morate popiti dodatne dvije čaše vode. Alkohol nije zabranjen ali se preporučavaAda se pije jako rijetko. Jedino što je u ovoj dijeti zabranjeno je brza hrana i hrana pržena u dubokoj masnoći.


Jedan ključ uspijeha 3 sata dijete je planiranje obroka. Jako puno pomaže ako već znate što će vam biti slijedeći obrok. 3 sata dijeta nije dijeta niska ugljikohidratima, bogata proteinima i sa jako niskim mastima kao što su druge dijete. Naglasak ove dijete je na odabiru odgovarajuće hrane i na strogu kontrolu kada ćemo jesti. Iako autor ove dijete tvrdi da ljudi na ovoj dijeti mogu jesti što ho?će i koliko hoće u stvarnosti je drugačije, jer je ova dijeta ograničena na 1450 kalorija dnevno. Mnogi nutricionisti smatraju da je to dobar i stabilan unos kalorija za mršavljenje. Autor tvrdi da ukoliko se pridržavate pravila dijete možete izgubiti 1 kilogram tjedno, a uz to možete ciljati područja na kojima želite izgubiti kilograme. Dijeta je namjenjena da traje 28 dana, ali ako nebudete zadovoljni sa željenom kilažom možete i dalje nastaviti sa dijetom. Vježbanje tijekom dijete je jako poželjno jer ovo pomaže izgradnji mišićne mase i doprinosi bržem mršavljenju.

Glavna prednosti 3 sata dijete je ta što nam pruža uravnotežne obroke, što uz to što pomaže mršavljenju je i jako zdravo.
Veliko istraživanje koje se provelo 2007. godine pokazalo je da se osobe koje uzimaju pet do šest obroka dnevno puno bolje osjećaju. Manje su razdražljivi i otporniji su na bolesti od osoba koji uzimaju dva do tri obroka dnevno.
3 sata dijeta je izrazito preporčljiva jer ako ne ćete smršaviti barem dobro ćete se osijećati, a znate kako kažu: u zdravom tijelu zdrav duh.

najdijeta.com