FOTO  Mostar: Sutra zajedničko gledanje filma Kraljev govor

film, Mostar
...i kliničari koji se bave mucanjem zajednički obilježavaju Međunarodni dan svjesnosti o mucanju kako bi poboljšali razumijevanje izazova s kojima se suočavaju osobe koje mucaju.

Mucanje je poremećaj tečnosti govora u kojem je normalan tijek govora prekinut čestim ponavljanjem ili produljivanjem govornih glasova, slogova ili riječi ili osoba jednostavno ima teškoću sa započinjanjem govora.

Ako želite saznati nešto više o tome što su ustvari poremećaji tečnosti govora, poznatiji kao mucanje i brzopletost te koji su to kompenzacijski mehanizmi i tehnike koje pomažu ljudima s teškoćama govorne tečnosti, studenti logopedije vas pozivaju da nam se pridružite 22. Listopada u 17:00 u amfiteatru Sokrat, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru gdje ćemo prikazivati britanski film ,,Kraljev govor'' .

"Kraljev govor" je s 4 Oscara nagrađen film , o kralju Georgeu VI koji se borio sa mucanjem i naposljetku izborio zahvaljujući svom logopedu Lionelu Logueu te uspješno preuzeo englesku krunu.

S kojim se sve strahovima i problemima morao suočiti, koliko su oni bili teški i frustrirajući i kako se suočio s njima doznajte zajedno s nama 22.10 u 17:00 u amfiteatru Sokrat, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.