Mislite da je sok od naranče vaša dnevna čaša zdravlja? Nakon što ovo pročitate više ga nećete kupovati

dr oz, priprema napitka, metabolizam, zeleni čaj, voće, povrće, sezona vrijeme, Aloe vera, napitak, čudotvorni napitak, sok od naranče, sok od naranče, zdravlje, navika, zdrava navika, grejp, napitak, opasne masnoće , sok od naranče
... sadržaj najvažnijeg obroka u danu. Anerikanci su to već učinili, piše Business Insider.

Radi se o tome da se narančin sok desetljećima smatrao zdravim i moćnim energetskim napitkom za početak dana, no pokazalo se kako nije ništa bolji od čaše bilo kojeg zaslađenog, gaziranog napitka jer kako Business Insider navodi, to je najveća prevara vašeg života.

Čaša od dva decilitra soka naranče sadrži čak 155 kalorija, 27 grama šećera i 2.4 grama proteina, a to je jednaka količina šećera što ga sadržava i vrećica M&M bombona.

Zbog toga su fitness blogeri i nutricionisti zadnjih par godina počeli upzoravati i javnost na tu nutritivnu prevaru koja nas je zasljepila.

A kada u google upišete narančin sok prvo što vam izađe je 'zašto vas narančin sok polagano ubija' te 'razlog zbog kojeg trebate odmah prestati piti narančin sok'.

To je i razlog zbog kojeg je za 13 posto opala prodaja narančina soka posljednjih godina. A glavni proizvođači soka bore se i s bakterijskom bolešću za koju se optužuje upravo narančin sok te se počelo događati da uzgajivači naranača prestaju plasirati plodove u njegovu tekućem obliku, čime opada cijela jedna industrija, kako navodi The Wall Street Journal.

Gasi se polagano prodaja narančina soka, dok, u isto vrijeme raste u svijetu potreba za doručkovanjem, bilo kod kuće ili vani. No, zbog svih ovih činjenica većina ljudi izbacila je sok iz svog jutarnjeg rituala.

No i dalje su smoothiji dostupni na svakom uglu ulica te tako možemo mnoge turiste vidjeti kako šetaju i piju narančin sok, ali ukoliko vam nije nužno, bilo bi dobro da ih radije izbjegavate.