Mirisni cimet lijek je za mnoge bolesti

Ništa čudno s obzirom na to da sadržava brojne zdrave i korisne sastojke. I upravo iz tih razloga cimet može poslužiti i za njegu lijepa izgleda. Isprobajte to i sami uz pomoć savjeta koje je objavio Huffington Post.

Prirodni filer za usne
Ne morate ići na estetske operacije pa da imate pune usnice poput Angeline Jolie. Dovoljno je samo pomiješati malo vazelina s prstohvatom cimeta. Dobivenom smjesom lagano namažite usnice, a potom ostavite da djeluje još minutu, dvije. Osjetit ćete blago peckanje, ali ništa strašno. Potom stavite još malo vazelina i usne će vam biti pune i senzualne.

Neprijatelj akni
Kada je riječ o aknama, cimet je neprijatelj broj jedan. Pomiješajte tri žlice meda i jednu manju žlicu cimeta, a dobivenu smjesu koja djeluje poput čokolade, nanesite na lice. Cimet će zaustaviti stvaranje akni, a med će smanjiti crvenilo te vratiti koži vlažnost. Masku ostavite na licu desetak minuta, a potom dobro isperite.

Prijatelj kose
Gubitak kose nikada nije ugodno iskustvo, ali lijeka ima! Rast kose možete potaknuti maskom od cimeta, ali prije nego što to primijenite, provjerite s liječnikom imate li možda previše osjetljivu kožu na tjemenu. Ako imate, onda ovo ne biste trebali raditi, ali ako možete podnijeti, onda svakako iskušajte. Napravite smjesu od jednog jajeta, dvije žlice cimeta i meda te pola šalice lagano ugrijanog maslinova ulja. Sve dobro promiješajte, a potom smjesu nanesite na mokru kosu i ostavite da djeluje 15-ak minuta. Masku je najbolje nanijeti češljem kako biste došli do svi dijelova tjemena. Kosu nakon tretmana operite šamponom.

Osvježivač daha
Imate neugodan zadah? Žvačite štapiće cimeta ili grgljajte toplu vodu i cimet! To će vam osvježiti dah.

Piling za suhu kožu
Nitko ne želi imati kožu poput krokodila. Kako biste uklonili mrtve stanice, a koži vratili sjaj i mekoću, napravite masku od morske soli, bademova ulja, maslinova ulja, meda i cimeta. Koža će vam biti beskrajno zahvalna.