Med - sto posto prirodni lijek za mnoge bolesti

dani meda, dani meda, ante krešić, med, med, lijek, cimet, med, lijek, med, cimet, recept, lijek, lijek, RAK, đumbir, med, pčele, med, Ljubuški, med, topla voda, lijek, voda, med, jutro, med, grlobolja, domaći recept, prirodni sastojci , kašalj, liječi kašalj, Manuka med , niska kiselost želuca, Akutni sinusitis, jačanje imuniteta, med, čurokot, blagodati, Mostar, dani meda
Stručnjaci se slažu da je med najsavršeniji proizvod prirode u kojem se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam, piše nacional.hr.

Upravo zbog toga ovaj gusti sok trebao bi postati neizostavna namirnica u svakom kućanstvu, naročito tijekom zimskih mjeseci. Da je med sto posto prirodni lijek za mnoge bolesti, uvjerite se u sljedećih nekoliko redaka!

Jača korijen kose
Samo jedna žličica meda pomiješana s maslinovim uljem i cimetom odlična je prevencija protiv ćelavosti.

Prehlada
Odavno je poznato da je med jedan od najučinkovitijih prirodnih lijekova za prehladu. Posebno se preporuča za kašalj i probleme sa sinusima. Med pomaže pri liječenju bronhitisa i astme.

Akne
Cimet u kombinaciji s medom najveći su neprijatelji akni i oštećenja na koži. Smjesa od tri žlice meda i jedne žlice cimeta na kožu se nanosi prije spavanja, a uklanja tek sljedećeg jutra.

Pobjeđuje umor
Med se osobito preporuča osobama koje su svakodnevno pod stresom. Naime, ovaj gusti sok djeluje umirujuće.

Neplodnost

Stručnjaci tvrde da med "jača" sjeme kod muškaraca, odnosno da sprečava impotenciju. Dovoljna je samo jedna žličica prije spavanja.