Magični vitaminski kokteli za hladne zimske dane

hrana, piće, žgaravica, lijek, zima, kokteli, napitak, piće, oprez, zdravlj, piće, šećer, kokteli, koktel, konobari, pića, preporuke, ljetna vrućina, piće
Koktel od ribizla i naranči: Jača imunitet

Pravi izvor snage: vitamini A, BC i proteini jačaju imunitet, daju snagu i sprječavaju infekcije.

U mikser stavite 180 ml hladnog mlijeka i 100 g crnih ribizli. Uz miješanje dodajte 1 svježe jaje i 60 ml vode. Začinite sa žlicom meda, malo narančine kore, pola žličice pivskog kvasca.

Miks od ananasa i krastavca: Oblikuje figuru

Ako upravo primjenjujete tretman za vitku liniju probajte ovaj ukusan napitak koji zaustavlja apetit. Specijalni enzimi (proteini) u ananasu blokiraju apetit. Krastavac će se pobrinuti za osjećaj sitosti bez debljanja.

Očistite pola ananasa i pola krastavca, isjeckajte na komadiće i stavite u sokovnik. Dodajte 2 žličice mirodije i odmah popijte!

Sok od kivija i grožđe: Za razbuđivanje

Prirodni voćni šećer je najbolje oružje protiv dnevnog umora. Kivi sadrži mnogo vitamina C i enzima. Pektin iz jabuke smanjuje rizik od raka, a grožđe vam daruje flavonoide koji ubijaju otrove.

Očistite i isjeckajte 4 kivija 0,4 male jabuke i stavite u sokovnik sa 500 g crnog grožđa. Ulijte u 4 čaše i ukrasite listićima metvice.

Punč s narančama: Potiče rad metabolizma

Umjereno kozumiranje vina i šampanjaca "nadražuju" metabolizam. Najbolje kada ih pomiješate sa citrusima i napravite punč: pomoću vitamina C lakše ćete podnijeti alkohol.

U veću posudu ulijte 1l bijelog vina i šampanjca, 0,6 žlica zrna svježeg šipka, sok od 8 naranči. Dodajte još 6 limuna isječenih na kolutiće i kocke leda.

Uživajte u vitaminskim zimskim koktelima!

A.P. /komentar.hr