Loše navike koje utiču na pojavu bubuljica

akne, prištići, konzumiranje loše hrane, dermatolog, Maska od jagod, Tonik od jabučnog octa, Prašak za pecivo, brusnica, Maska za lice, loše navike, stres, bubuljice, njega kože, šminka, eksfolijacija kože, Nezdrava hrana, Maska za lice, recept, Sastojci, maska za tijelo, maske od gline, popularnost, maske za lice     , Sastojci
1. Pogrešna kozmetika
Kozmetika za njegu kože može biti vrlo korisna, ali i štetna za vašu kožu. Što su proizvodi bogatiji sastojcima koje ne možete ni pročitati, postoji veća opasnost od alergijskih reakcija. Ako osjetite promjene na koži nakon što nanesete novu kremu ili losion za čišćenje lica, zamijenite novi proizvod prirodnim koji ne sadrži vještačke sastojke poput boja i mineralnih ulja.

2. Eksplozija stresa
Stres koji nagomilavamo u tijelu može biti vrlo štetan za naše zdravlje, ali i kožu. Hormonalni disbalans nastao zbog velike količine stresa, može se pokazati i na našem licu i to upravo u obliku bubuljica. Lagana fizička aktivnost ili provod u dobrom društvu najbolji je filter na kojem će vam lice i tijelo biti itekako zahvalno.

3. Isušivanje kože lica
Ovu pogrešku najčešće prave oni koji se bore s masnom kožom. Agresivna sredstva za čišćenje lica koja sadrže alkohol ili benzoil peroksid ukloniće masnoću s lica, ali prečesto korištenje može značajno isušiti kožu. Suha koža tada počinje sama da se brani i izlučuje još veću količinu masnoće što može dovesti do pojave bubuljica. Budite umjereni i nakon tretmana obvezno nanesite laganu hidratantnu kremu.

4. Prljavi aplikatori
Aplikatori za dekorativnu kozmetiku poput spužvi i četkica mogu biti pravi neprijatelji vaše kože, naravno, ukoliko ih ne održavate. Ako ih ne perete redovito, oni će pokupiti masnoću s vašeg lica i postati pravo leglo bakterija koje uzrokuju nastanak bubuljica. Aplikatore operite sapunom jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, ovisno od toga koliko ih često koristite.

5. Slatka hrana
Rafinirani šećer s visokim glikemijskim indeksom poznatiji kao bijeli šećer, veliki je neprijatelj vaše vitke linije, ali i kože. Hrana prepuna nezdravog šećera podiže nivo šećera u krvi što može uzrokovati bubuljice i akne. Bijeli šećer zamijenite smeđim ili kokosovim šećerom ili ga zamijenite medom ili sirupom agave.

Dnevni avaz