Lino Frutolino i Bebivita kašica povlače se s tržišta u Hrvatskoj

... i dodatnih analiza tog proizvoda, izvijestili su iz te koprivničke tvrtke. "Radi mjera predostrožnosti i dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donijela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200 grama, serije 22052013, upotrebljivom do 22. svibnja 2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu", navodi se u priopćenju.

Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete utvrdio kako je proizvod u potpunosti ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je sukladno svojoj politici sustava sigurnosti hrane i kvalitete odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda, zaključuje se u priopćenju Podravke iz koje ne navode o kakvih se dodatnim analizama radi.

Bebivita mliječna kašica od griza povlači se s tržišta

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je na svojim internetskim stranicama da se proizvod Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog šestog mjeseca opoziva s tržišta. Opoziva se Bebivita Milchbrei Grieß 600g/Bebivita s rokom trajanja do 30. rujna 2014. i oznakom šarže 140790.

Ministarstvo poljoprivrede je opoziv navedenog proizvoda objavilo kao nacionalna kontakt točka za sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF). Kako navode, putem RASFF obavijesti zaprimljena je informacija od Europske komisije o prisutnosti fragmenata stakla u predmetnom proizvodu koji se nalazi na tržištu Austrije i Njemačke.

Nema podataka o distribuciji predmetnog proizvoda u Republiku Hrvatsku, navodi se. Iz preventivnih razloga tvrtka Müller trgovina Zagreb d.o.o. provela je opoziv predmetnog proizvoda iz svojih poslovnica u Hrvatskoj te o tome obavijestila Ministarstvo poljoprivrede.

U obavijesti Müller trgovine Zagreb navodi se kako se dječja hrana brenda Bebivita, proizvođača Bebivita GmbH iz Münchena povlači s tržišta Republike Hrvatske zbog toga što su u dva proizvoda određenog broja šarže i roka trajanja pronađeni komadići stakla, što može prouzrokovati akutnu opasnost po zdravlje.

HINA