Lijek za sve: Mješavina meda i cimeta uspiješno liječi mnoge bolesti

dani meda, dani meda, ante krešić, med, med, lijek, cimet, med, lijek, med, cimet, recept, lijek, lijek, RAK, đumbir, med, pčele, med, Ljubuški, med, topla voda, lijek, voda, med, jutro, med, grlobolja, domaći recept, prirodni sastojci , kašalj, liječi kašalj, Manuka med , niska kiselost želuca, Akutni sinusitis, jačanje imuniteta, med, čurokot, blagodati, Mostar, dani meda
Mješavina meda i cimeta stoljećima se koristila kao lijek, a mi vam donosimo popis bolesti koje ove dvije namirnice liječe.

Bolesti srca

Napravite smjesu od meda i cimeta i namažite je na kruh. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje kolesterol u arterijama i spriječava srčani udar. Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost, pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizirati krvne sudove.

Dugovječnost

Vjeruje se da svakodnevno uzimanje čaja s medom i cimetom može produljiti život. Pomiješajte četiri kašike meda, kašiku cimeta u prahu i tri šalice vode, prokuhajte i pijte to kao čaj. Popijte četvrtinu šalice tri do četiri puta dnevno. Vaša koža će biti mekana i svježa, a odgodit i nastanak bora.

Infekcije mjehura

Pomiješajte dvije žlice cimeta u prahu i žlicu meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u mjehuru.

Kolesterol

Pomiješajte dvije žlice meda i tri žličice cimeta u prahu sa pola litra vode. Ova smjesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su ovaj napitak pili bar tri puta dnevno nakon nekog vremena nisu imali problema s visokim kolesterolom.

Artritis

Dodajte dvije žlice meda i jednu žličicu cimeta u prahu u šalicu vruće vode. Ukoliko ovaj napitak budete redovito pili, možete izliječiti kronični artritis. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću ovog napitka mogu osloboditi bola čak mjesec dana.

Probavne smetnje

Cimet u prahu pomiješajte s dvije žlice meda i to pojedite prije jela. Na taj način će se i najteže jelo lakše probaviti.

Infekcije kože

Pomiješajte med i cimet, smjesu stavite na djelove kože koje je zahvatila infekcija, držite na koži oko 30 minuta, pa potom isperite toplom vodom.

Umor

Pomiješajte pola žlice meda i pola žličice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kad osjetite umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku od sedam dana.

Loš dah

Pomiješajte žlicu meda s kašikom cimeta u prahu u toploj vodi. Svako jutro ovim isperite usnu šupljinu, pa će vaš dah biti svjež tijekom cijelog dana.

Prehlade

Oni koji pate od uobičajene i kronične prehlade treba jednom dnevno tijekom tri dana uzimaju jednu žlicu meda pomiješanu sa 1/4 žličice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se riješiti kašlja, kihanja i bolova u sinusima.

Pomaže kod raka želuca

Nedavna istraživanja su pokazala da med i cimet mogu pomoći u liječenju raka želuca. Pacijenti koji pate od ove bolesti treba pojesti jednu kašiku meda pomiješanu s jednom žlicom cimeta u prahu, i to svakodnevno tri mjeseca.

Kurir