Liječnici protiv McDonaldsovih hamburgera

...problema rastuće pretilosti i nezdravih navika, izjavili su britanski liječnici. Academy of Medical Royal Colleges naglašava kako je četvrtina britanaca pretila, a procjenjuje se kako bi ovim tempom do 2030. godine čak polovica stanovništa imala višak kilograma koji je opasan po zdravlje. Ova cijenjena institucija traži od britanske vlade da ograniči slobodu oglašavanja na Olimpijskim igrama tvrtkama poput McDonalds-a, Coca cole i Heinekena, piše Gastro.hr.

Međutim, ova uvažena institucija je zakasnila s prigovorima pa su njeni napori uzaludni. Naime, McDonalds je postao službeni sponzor Olimpijskih igara davne 1976. godine, a prvi je angažman odradio 1968. godine kada je američkim sportašima, željnim domaće hrane, u Francusku poslao avion hamburgera.

McDonalds podržavaju i sportaši poput Dare Torres, osvajačice 12 olimpijskih medalja, koja je službeni ambasador ovog lanca brze prehrane, a njena je uloga poticati obitelji na tjelesnu aktivnost. U Londonu će ovo ljeto biti otvorena četiri McDonalds-ova restorana (od kojih jedan smješten u samom olimpijskom selu gdje borave natjecatelji) koja mogu primiti ukupno 1500 ljudi i isporučiti oko 50 000 Big Mac-ova, 100 000 seriranja prženih krumpirića i 30 000 shakeova.