Liječenje nesanice prirodnim putem: akupunkturom do sna

akupunktura
Nesanica može uvelike utjecati na kvalitetu života, oslabiti imunitet i dovesti do bolesti - fizičkih i psihičkih. Razlikujemo akutnu i kroničnu nesanicu. Akutna je kratkotrajna nesanica, dok je kronična ona nesanica koja traje više od mejsec dana.

Okidači za nesanicu su traumatični događaji, životni problemi, hormonalni poremećaji, strah, stres, određeni lijekovi.

Nesanicu možemo liječiti lijekovima za spavanje, promjenom načina života, uvođenjem reda u život, zdravijom prehranom, uvođenjem rekreacije u svakodnevicu te rješavanjem svojih problema

Osim lijekova i ovih osnovnih promjena koje treba uvesti, moguće je i liječenje nesanice prirodnim putem. Pomoću raznih biljnih pripravaka, vježbi, joge, meditacije i akupunkture.

Akupunktura je stara kineska tehnika liječenja kako fizičkih tako i emotivnih te psihičkih poremećaja.

Pri prvom dolasku na akupunkturu akupunkturist će vas pregledati i postaviti nekoliko pitanja za koja možete pomisliti da nemaju veze s terapijom.
Nakon dijagnoze odredit će mjesta na tijelu u koja će ubosti iglice. Terapija akupunkturom u prosjeku uključuje 12 tretmana po 20 do 30 minuta, u razmaku otprilike svakih tjedan dana.

Liječenje nesanice prirodnim putem pomoću akupunkture provjereno djeluje. Čak ako i niste došli na akupunkturu zbog nesanice, već zbog nekog drugog problema, terapija će vas opustiti i učiniti da bolje spavate. Akupunktura uklanja energetske blokade u tijelu i dovodi ga ponovno u balans.

Ako se odlučite za akupunkturu, idite kod provjerenog akupunkturista jer sve drugo može učiniti više štete, nego koristi.