Korzet dijeta: Novo hit mršavljenje koje ubija osjećaj gladi

dijeta, korzet
Kontroverzna korzet dijeta na noge je podigla nutricioniste, naime oštećenje rebara i popuštanje vezivnog tkiva između njih, oštećenje želuca i ometanje normalnog rada probavnog sustava samo su neki od prijetnji nove hit dijete.

Na službenoj stranici korzet dijete upozorava se kako se korzet ne smije nositi više od šest sati dnevno, a kako bi u brzinskom periodu postigli vidljive rezultati na kilaži poželjno ga je nositi prije i tijekom jela.

Korzet bi trebao biti izrađen od sintetske tkanine, te veličine od 10 do 12 centimetara manje od obujma vlastitog struka, poželjno ga je na početku dijete nositi između 2 i 6 sati dnevno, pet dana u tjednu. Postepeno se vrijeme nošenja korzeta povećava. Na ovaj način smanjit će se potreba želuca za dotadašnjom količinom hrane, male porcije prije će ispuniti želudac i suzbiti potrebu za dodatnim zalogajima.

O neugodnim posljedicama nove dijete rijetko se priča, a žene diljem svijeta ni ne obraćaju pažnju na moguće zdravstvene tegobe.
Prije ih oduševljavaju podaci o primjerice samo 51 centimetar mjere struka kraljice burleske Dite von Teese ili svojevremeno drastično smanjenog struka Kylie Minogue za vrijeme turneje 'Showgirl' kada je uz pomoć magičnog korzeta sa 58 centimetar postigla samo 40 centimetar obujma struka.

Popularnost kontroverznog odjevnog predmeta potaknuo je dizajnere koji stari kroj dodatno bildaju s žičanim konstrukcijama u predjelu struka i umecima oko grudi koje dekolte uspijevaju vizualno povećati za čak dva broja.

Dizajneri se slažu kako žena u korzetu pati i podržavaju kada je njihov odabir usmjeren na kratkotrajnu igru s izgledom, dok trenutno korištenje korzeta u svrhu igranja s kilažom ne odobravaju.

S novim trendom uskog struka, upozoravaju stručnjaci, osobito pažljive moraju biti tinejdžerice kojima se nikako ne preporuča nošenje korzeta jer fizički nisu završile s razvojem.

Nošenjem korzeta dolazi do atrofiranja mišićne strukture, a može stradati i koža koja se ne giba, gubi elastičnost i postaje plašt na našem tijelu.

Izvor: zadovoljna.hr