Konopljino ulje hladno prešano, nerafinirano

Konopljino ulje, spušta trigliceride, regulira odnos dobrog i lošeg kolesterola, regulira visok krvni tlak, Esencijalne masne kiseline, Omega 3 i 6, hladno prešano ulje, kolesterol, metabolizam, ulje, Ulje konoplje
Konopljino ULJE hladno prešano, nerafinirano

Zašto hladno prešano?
Za razliku od industrijski dobivenog ulja, hladno prešano ulje u potpunosti zadržava sve hranjive sastojke, prije svega esencijalne masne kiseline, kojima sjeme prirodno obiluje.

Zašto nerafinirano?
Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora proći kroz najmanje 6 faza rafinacije, jer inače nije za ljudsku uporabu, hladno prešano ulje je potpuno čisto i ne mora proći ni kroz jednu fazu rafinacije.

Odlike: Konopljino ulje je zelenkasto žute boje i okusom podsjeća na orašaste plodove. "Suncokretovo" konopljino ulje dobiveno je postupkom hladnog cijeđenja neoljuštenog sjemena konoplje. Kao i druga hladno ceđna ulja, ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. (Više o prednosti nerafinisanih ulja)

Zdravlje: Od svih biljnih ulja, konopljino ulje sadrži esencijalne masne kiseline, omega 3 i 6, u najboljem odnosu (1:3). Ove masne kiseline, koje za razliku od drugih, naše tijelo nije u stanju proizvesti, zovu se esencijalnim jer su neophodne našem organizmu za normalno funkcioniranje. Zbog ključne uloge koju ove masne kiseline imaju u normalnom funkcioniranju kardiovaskularnog sustava, mozga, mrežnice, žuči i drugih organa neophodno ih je unositi kroz hranu, i to u dovoljnim količinama.

Blagotvorno djelovanje omega 3 masnih kiselina na kardiovaskularni sustav je mnogostruk:

spušta trigliceride do 65 posto
regulira odnos dobrog i lošeg kolesterola,
regulira visok krvni tlak Spus visoke razine lipoproteina,
vrlo jak faktor rizika kod srčnih oboljenja

Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline su gradivni materijal mnogih organa, a najviše mozga. Preko 60% mozga čine esencijalne masne kiseline, omotač svakog živca u našem organizmu sazdan je od istih, svaka naša stanica ima membranu u čiji sastav, ne samo da ulaze esencijalne masne kiseline, već igraju i ključnu ulogu u njenom metabolizmu.

Izvor: tinktura.com