FOTO  Kongres o termalnom liječenju održan danas u Mostaru

kongres, Mostar

...danas je održan kongres "Termalno liječenje i termalne terapije u Montegrottu a Abanu".

Pozdravne riječi sudionicima kongresa u ime rektorice dr. Ljerke Ostojić uputila je profesorica Izabela Dankić, a u ime Medicinskog fakulteta dekan dr. Milenko Bevanda. U ime Grada Mostara domaćina kongresa načelnik Odjela društvenih djelatnosti Božo Ćorić zahvalio je svima na odazivu te prenio pozdrave gradonačelnika Ljube Bešlića. Dankić, Bevanda i Ćorić iskazali su zadovoljstvo činjenicom da je ovaj kongres početak akademske i svake druge suradnje između mostarskih visokoškolskih institucija s prijateljima iz Montegrotta, te još jedan novi segment u bogatoj suradnje dva grada prijatelja, Mostara i Montegrotta, a koje traje više od dva desetljeća na konkretnim projektima u sferi socijalnog i religijskog dijaloga, do kulture i sada akademske suradnje.

Na kongresu su sudjelovali liječnici specijalisti iz sektora termalnih terapija i sportske medicine, dr. Fabrizio Kaldara, i dr. Brunino Luigi, koji su predstavili sve ono što obuhvaća termalno liječenje i termalne terapije, te odgovarali na konkretna pitanja sudionika kongresa, kao i predstavnici Udruge hotelijera i članovi Gradske uprave iz Montegrotto Terme.

Ovaj kongres, koji nije bio samo stručnog karaktera, već da se šira javnost upozna s termama Montegrotto i mogućnostima koje ono nudi od lječilišnog preko kulturnog i turističkog programa, samo je dio programa bratimljenja dva grada - Mostara i Montegrotta. Montegrotto je poznat i čuven u velikom djelu Europe po svojim termalnim terapijama i već milenijima na njegovom području izvire termalna voda jedinstvenih i visoko cijenjenih svojstava.