Koja hrana izaziva akne?

kožni problemi, nastanak prištića i akni, hormoni, prehrana, prištići, njega lica, prištići, upozorenje, problemi, prištići, lijek, savjeti, prištići, miteseri, uklanjanje, akne, hrana, koža, prištići, lice, koža, tipovi, akne, otkriće, istraživanje, akne, jedinstveni dijelovi tijela , internet, prištići, čaj od metvice, pogreške, prištići, koža, sumpor, akne, koža, aterom , prirodna maska, prištići, doktorica za prištiće, prištići

Sve nepravilnosti na koži ili kožne tegobe poput podočnjaka, crvenila, akni i prištića jednim dijelom nastaju i zbog nepravilnog načina prehrane, a što određene kreme i preparati ne mogu puno popraviti. Upravo zbog toga treba poraditi na unutarnjem zdravlju kako bi bili zadovoljni i vanjskom ljepotom te zdravljem kože na licu.

Pretjerani unos šećera neće negativno utjecati samo na vašu kilažu i broj kilograma, nego će se negativno odraziti na zdravlje vaše kože. Zbog šećera u organizmu nastaju kemijske reakcije koje s vremenom dovode do gubljenja kolagena i prerane pojave bora.

Nažalost koliko god špinat bio zdrav zbog vitamina i minerala koje sadrži, zbog visokog udjela joda može dovesti do problema s aknama. Dokazano je kako previše spomenutog elementa nikako nije dobro za lijep izgled.

Ako ste jedna od onih osoba koja inače ima problema s kožom kao što su crvenilo i druge tegobe, bilo bi dobro da smanjite unos povrća kao što je špinat.

Kofein je još jedan sastojak koji ne pogoduje ljepoti kože, pa tako sve osobe sklone aknama trebale bi izbjegavati kavu jer je dokazano da kofein pomaže osloboditi hormone nadbubrežne žlijezde što nije dobro za kožu.

Čokolada je hrana koju bi trebali jesti manje ako ne želite probleme s aknama. U čokoladi se pored šećera nalazi i kofein te mlijeko, sva tri sastojka se nalaze među glavnim uzrocima izbijanja akni. Nema ništa loše u tome ako je povremeno pojedete, ali sve u granicama normale.

Trebali bi izbjegavati prženu hranu s velikim udjelom masnoća koja pored toga što otežava rad probave ujedno doprinosi pojavi akni i njihovom težem rješavanju.

Prerađeno meso poput salma i hrenovki se isto tako nalazi na popisu hrane koja izaziva akne, a što bi s vremenom trebalo izbaciti iz prehrane. Umjesto toga treba se koncentrirati na zeleni čaj, orašaste plodove i nemasne jogurte s kojima će akne uskoro biti samo dio prošlosti.

Izvor: zanosna.com