Kilometraža koju trebate prehodati da biste sagorijeli tek jedan Big Mac meni

McDonald's, Big Mac, super hrana, dijeta

Jedan od najpopularnijih menija te franšize, Big Mac meni, najčešće jedu odrasli ljudi, iako je krcat kalorijama. Mnogi o tome uopće ne razmišljaju, no kako biste potrošili kalorije koje u tom obroku unesete u sebe, trebali biste itekako vježbati, piše FWT.

Šest sati hodanja ili 14 prijeđenih kilometara

Naime, prije nekoliko godina nutricionisti u Ujedinjenom Kraljevstvu napravili su istraživanje kako bi saznali koliko točno biste trebali hodati da biste sagorijeli kalorije iz jednog Big Mac menija. Rezultati su šokirali same znanstvenike, budući da se otkrilo kako bi za to trebali hodati ni manje ni više nego šest sati, odnosno prijeći otprilike 14 kilometara.

Čak i salata u Mc'Donaldsu kaloričnija od samih odrezaka

Jedan takav meni sadrži više od 1400 kalorija, a ako uzmete u obzir da prosječnoj osobi dnevno treba oko dvije tisuće kalorija, onda je jasno koliko je zapravo ta hrana zdrava. Također, isti su nutricionisti izračunali kako je potrebno prehodati gotovo četiri kilometra kako biste potrošili kalorije iz jedne salate najpoznatijeg lanca brze hrane, koje su prelivene dresingom kaloričnijim od samih odrezaka koje stavljaju u hamburgere. Naravno, nije nikakva tajna da restorani brze prehrane svjesno trikovima navode ljude da konzumiraju što je više moguće kalorija. Masna i slatka hrana koju prodaju, naime, uzrokuje ovisnost kod ljudi, zbog čega ova činjenica nikoga ne bi trebala čuditi.

izvor: srednja.hr