Kava ima mnogo pozitivnih učinaka za naše zdravlje

kava na licu
Osim što je kava magični napitak koji vas razbuđuje ujutro, dokazani su i brojni pozitivni učinci kave na naše zdravlje i ljepotu

Ljeto nam pruža puno mogućnosti za uživanje, a kava je svakako neizostavan dio dnevne rutine opuštanja. No, jeste li znali da ovaj magični napitak ima i druge prednosti, osim što vas razbudi i uljepša dan?


Posljednjih nekoliko godina rezultati istraživanja o kofeinu dokazali su da kava ima mnogo pozitivnih učinaka za naše zdravlje:

može smanjiti rizik od raka
može produžiti životni vijek
daje tijelu potrebne anioksidanse
poboljšava krvni tlak

Osim što pozitivno utječe na naše zdravlje, kofein je i čest sastojak u kozmetičkim proizvodima što dokazuje da je kava izvrsna i kao tretman za ljepotu. Zbog toga donosimo nekoliko načina na koje kavu možete uvrstiti u svoje rituale ljepote kako biste izgledali i osjećali se bolje.

Pogledajte samo neke od razloga zbog kojih će vam koža biti zahvalna ukoliko je tretirate pripravcima s kavom:

bogat je izvor antioksidansa
štiti od sunčevih zraka
čini kožu glatkom i sjajnom
pospješuje cirkulaciju

Stoga, osim što je pijete, kavu možete upotrijebiti i za mnoge recepte za prekrasnu kožu i kosu. Evo nekoliko "uradi sam" savjeta koje možete iskoristiti kako biste se pripremili za ljeto.

1. Sjajno djeluje kao eksfolijator i odličan je trik za natečene oči


Kava pospješuje cirkulaciju i pomaže u smanjenju oteklina zahvaljujući svojim visokim antioksidativnim svojstvima. Potiče sužavanje krvnih žila i izvrsno smanjuje natečenost očiju. Kad god skuhate šalicu kave, ostavite talog sa strane i pustite ga neko vrijeme da se ohladi. Nanesite ostatke kave ispod oka i na područje kapka, ostavite da djeluju nekoliko minuta, a zatim ih isperite hladnom vodom.

2. Kava je također izvrstan eksfolijator za vaše vlasište

Uzmite pola šalice mljevene kave i masirajte mokru kosu dvije minute. Isperite je svojim uobičajenim šamponom i regeneratorom. To će vam pomoći da se riješite nataloženih višaka proizvoda i mrtvih stanica kože.

3. Ovaj sastojak djeluje sjajno i kao piling jer nije grub prema koži

Iskušajte prirodni piling koji ćete dobiti miješanjem mljevene kave, smeđeg šećera i maslinovog ulja. Kada ste ga dobro izmiješali, umasirajte ga na lice kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve stanice kože.

Da zaključimo: pijte više kave. Vjerojatno vam nije trebao izgovor, ali sada ga imate!